FOTO VIDEO Misterul vulcanului albastru din Indonezia. Oamenii îşi riscă viaţa la poalele acestuia

FOTO VIDEO Misterul vulcanului albastru din Indonezia. Oamenii îşi riscă viaţa la poalele acestuia

Vulcanul din Indonezia le aduce bani minerilor, dar le ia viaţa FOTO Oliver Grunewald

Vulcanul Kawah Ijen din Indonezia este unul dintre cele mai spectaculoase forme de relief din lume, din interiorul său ieşind valuri de substanţe albastre. Motivul? O substanţă care se află în interiorul său.

Potrivit Yahoo News, care îl citează pe fotografiul Oliver Grunewald care a făcut un proiect, fotografiind vulcanul şi oamenii care muncesc la poalele acestuia.

Acidul sulfuric este emanat de către vulcan şi oferă culoarea albastră a lavei. Lichidul iese la suprafaţă la înălţimi care pot ajunge la 5 metri.

La baza vulcanului minerii stau în fumul toxic. Ei monitorizează fluxul de sulf topit care curge prin ţevile lor la 115 grade Celsius, iar apoi cristalizarea acestuia. Ei îşi câştigă existenţa în acest mod.

Nu e cel mai bun loc de muncă: substanţele sunt toxice, sulful cristalizat e greu, iar muncitorii fac şi ture de noapte pentru a putea să câştige mai mulţi bani.

Sulful din Indonezia este printre cele mai pure din lume şi este folosit în multe industrii. El este folosit la albirea zahărului.

 

FOTOGRAFII Oliver Grunewald

Imagini din aceeasi galerie
  • FOTOGRAFII Oliver Grunewald
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: