India a lansat 14 sateliţi pe orbită, pentru o observare mai bună a Pământului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O rachetă a Organizaţiei de Cercetare a Spaţiului din India (ISRO) a livrat 14 sateliţi pe orbită în cursul acestei dimineţi.

Racheta a fost lansată de la Centrul Spaţial Satish Dhawan la ora locală 09:28, pe 27 noiembrie, iar încărcătura principală - satelitul Cartosat-3 al Indiei - a fost livrată la doar 18 minute de la lansare, ceilalţi 13 sateliţi fiind eliberaţi în următoarele 10 minute.

Cartosat-3 este principalul punct de atracţie al lansării. Cântărind 1625 de kilograme, acesta este un ”satelit de observare a Pământului, cu capacităţi de înregistrare a imaginilor la o rezoluţie înaltă” arată oficialii ISRO, citaţi de Space.com.

Scopul celor 14 sateliţi

Scopul lui Cartosat-3 este să studieze planeta noastră de pe o orbită joasă pentru următorii cinci ani (cel puţin), datele adunate de el urmând a fi utilizate pentru a ajuta planificarea urbană şi dezvoltarea resurselor şi a infrastructurii.

Doisprezece dintre sateliţii lansaţi sunt în formă de cub şi aparţin Plant, o companie bazată în San Francisco. Aceştia se alătură unui număr de 26 de prototipuri care se află deja pe orbită şi sunt însărcinaţi, de asemenea, cu observarea planetei.

Ultimul satelit este Meshbed, tot în formă de cub, aparţinând celor de la Analytical Space, o companie bazată în Massachusetts. Meshbed este ”o tehnologie care ar trebui să dezvolte rapiditatea cu care utilizatorii de pe pământ au acces la datele obţinute de sateliţi”, conform reprezentanţilor Analytical Space.

Știință



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite