Imortalitatea umană ar putea deveni realitate din 2045

Imortalitatea umană ar putea deveni realitate din 2045

FOTO: INTERNATIONAL BUSSINESS CENTER | În 2045 am putea afla răspunsul nemuririi.

Dacă iniţiativa mogulului rus Dmitry Itskov merge conform planului, oamenii vor putea să trăiască veşnic, cu ajutorul maşinilor, în doar 33 de ani. Poate sună ridicol, însă mogulul rus de 31 de ani este foarte serios în ceea ce priveşte neuroştiinţa, robotica androidă şi imortalitatea cibernetică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deja a organizat o echipă de oameni de ştiinţă ruşi, intenţionând să creeze avatare umane holografice, complet funcţionale, care să aibă conştiinţa completă a unei persoane, în alte cuvinte un robot umanoid. Împreună au de gând să efectueze un transplant de creier uman într-un corp artificial, în mai puţin de şapte ani.

Pentru a realiza acest lucru el încercă să facă rost de finanţare din partea celor mai bogaţi oameni ai lumii. În schimb, s-a oferit să le coordoneze proiectele de imortalitate pe gratis şi să le demonstreze conceptul: „o astfel de cercetare are potenţialul de a-i scăpa pe oameni de boală, îmbătrânire şi chiar de moarte”.

Deşi mulţi sunt sceptici că un astfel de proiect ar avea şanse de reuşită, revista „Popular Science” indică faptul că un robot controlat de un creier uman se află deja în stadiul de creaţie:„Pentagonul speră să facă o interfaţă creier-maşină prin care soldaţii vor putea să controleze maşini-surogat umane prin intermediul minţii”.

În schimb, jurnalista Alyssa Danieglis de la Discovery îşi menţine poziţia contrară acestei idei:„Există o mare diferenţă între a crea un exoschelet pentru a-i ajuta pe paraplegici să redeţină controlul şi între a vrea să montezi un creier uman într-un trup artificial”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: