Imaginile unui elefant ucis şi mutilat dezvăluie brutalitatea braconajului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO via Justin Sullivan
FOTO via Justin Sullivan

O fotografie realizată cu ajutorul unei drone arată un peisaj oribil, surprins în câmpiile africane: un elefant ucis de braconieri pentru fildeşul său, cu trompa şi colţii tăiaţi de aceştia.

La câţiva metri de corpul animalului se află trompa sa, tăiată cu drujba, pentru care braconierii nu au niciun folos. Acesta a fost ucis pentru fildeş, pe una dintre câmpille din Botswana, ţară care a ridicat luna trecută o interdicţie asupra vânătorii elefanţilor, deoarece populaţia acestora ”ameninţa traiul fermierilor”, triplându-se în ultimii 30 de ani.

Această decizie a provocat proteste din partea organizaţiilor de protecţie a mediului, una dintre ele (Elephants Without Borders) indicând faptul că braconajul a cunoscut o creştere imensă în ultimii ani, aproape 400 de elefanţi fiind ucişi în 2017 şi 2018.

Fotografia a fost realizată de Justin Sullivan, un realizator de documentare american, care a decis să o numească ”Deconectare” (”Disconnection”). ”Imaginea arată deconectarea noastră faţă de această situaţie” a argumentat Sullivan decizia de a numi astfel fotografia.

elefant mutilat de braconieri FOTO via Justin Sullivan

FOTO via Justin Sullivan

În 2018, în Botswana au fost găsite cu aproape 600% mai multe trupuri de elefanţi ucişi pentru fildeşul lor faţă de anul 2014. Ţara este una dintre cele patru care au cerut ca interdicţia globală asupra comerţului de fildeş să fie ridicată, alături de Zimbabwe, Namibia şi Zambia.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite