Haideţi pe Marte! S-au anunţat criteriile de selecţie pentru astronauţii care vor pleca pe Planeta Roşie în 2023

Haideţi pe Marte!
S-au anunţat criteriile de selecţie pentru astronauţii care vor pleca pe Planeta Roşie în 2023

Acestea sunt condiţiile pe care vor trebui să le înfrunte astronauţii pe Marte

Misiunea Mars One, care doreşte să trimită oameni pe Planeta Roşie în 2023, a anunţat criteriile pentru alegerea astronauţilor care pot ajunge pe solul marţian. Înscrierile se vor deschide în vara acestui an.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mars One este o misiune încă în faza de proiect, venită din Olanda, care doreşte să revoluţioneze călătoriile în spaţiu prin filmarea unui adevărat reality show care să fie vândut la televiziuni şi să finanţeze misiunile. De asemenea, de curând, au fost anunţate şi câteva finanţări. Oricine poate să se înscrie, contând foarte mult criteriile de selecţie, dar candidaţii nu trebuie să fie specialişti sau să aibă pregătire militară.

Ei îşi vor dedica opt ani antrenamentelor, iar apoi vor coloniza Marte definitiv şi nu se vor mai întoarce pe Pământ vreodată, misiunea neavând şi un plan B.

Principalul criteriul este vârsta minimă de 18 ani, un sens al unui scop în viaţă, dorinţa de a menţine şi de a construi relaţii umane, capacitatea de a fi încrezător şi de a reflecta la misiunea sa. Mars One susţine că nu caută calităţi specifice, cum ar fi cele ale doctorilor, piloţilor sau geologilor, ci candidaţii aleşi vor primi opt ani de antrenament fiind angajaţi la Mars One.

Potrivit declaraţiei lui Suzanne Flinkenflogel, director de comunicare al misiunii, reprezentanţii misiunii au primit deja peste o mie de mail-uri de la oameni care cer detalii despre misiunea, acest lucru arătând interesul lor pentru proiect.

Ce se cere pe Marte?

Foto
Mars One - misiunea către Marte

Mars One a ales cinci caracteristici principale pentru cei care doresc să fie astronauţi:

-         Optimism şi rezistenţă

În prezentarea oficială, olandezii spun că asta înseamnă o persoană care să considere mereu că poate să facă ceva, că este optimist chiar şi în cele mai rele momente şi să fie foarte perseverent.

-         Adaptabilitate

Persoanele care vor ajunge pe Marte vor fi într-un colectiv foarte mic şi trebuie să locuiască într-un mediu restrâns, în nişte condiţii foarte dificile timpă de zeci de ani. Primii care vor ajunge îşi vor construi singuri adăposturile şi vor uita practic cum este viaţa relaxantă pe Pământ. Aşadar, ei trebuie să se adapteze mediului şi să-l înveţe.

-         Curiozitate

Candidaţii trebuie să ştie să întrebe foarte mult şi să nu le fie frică, deoarece pe Marte orice întrebare la care se putea răspunde, dar nu s-a făcut aşa ceva poate fi dificilă.

-         Abilitatea de a avea încredere

Vorbim aici de încredere în sine, în proiect, o încredere informată şi care vine din experienţă, dar şi din lucrurile pe care le vor învăţa în proiect.

-         Creativitate

Oamenii trebuie să aibă şi simţul umorului uneori, dar şi să găsească soluţii în permanenţă într-un mediu total anost şi necunoscut.

Cei care vor să aplice vor trebui să aştepte până la jumătatea lui 2013. Trebuie ştiut că limba oficială este engleză, dar documentaţia va fi oferită în diverse limbi.

Cei care vor să primească mai multe detalii despre proiect şi să se înscrie pot face acest lucru accesând pagina următoare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările