Germania foloseşte mâncarea imprimată 3D pentru a-i hrăni pe bătrânii patriei. Alte cinci state membre UE participă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu câţiva ani, mâncarea printată 3D era doar un vis frumos, dar acum a devenit atât de populară ideea, încât Germania i-a şi găsit un rost. Şi alături de Germania, alte cinci ţări ale UE.

Imprimantele 3D sunt mai mult sau mai puţin utile, dar două domenii care merită atenţie sunt imprimarea organelor şi a mâncării. NASA deja are un plan în acest sens, pentru astronauţii săi, şi investeşte câteva sute de mii de dolari în asta, iar Foodini este o imprimantă 3D pentru mâncare pe care ţi-ai putea-o permite. Când vine vorba de exemple practice, Germania este unul, conform Vice

Germanii s-au gândit să utilizeze noile tehnologii pentru a-i ajuta pe cei mai în vârstă locuitori ai ţării, cei care, de regulă, au probleme când vine vorba de alimentaţie. Mâncarea este creată din alimente proaspete, carne şi legume, în oraşul Nijmegen din Olanda şi livrată în Germania. Atunci când e consumată, după ce a fost recompusă cu o imprimantă 3D, mâncarea se descompune mai uşor în gură decât una preparată clasic.

Sandra Forstner, manager al proiectului pentru Biozoon, le-a răspuns celor de la Vice la întrebări. În acest moment, compania are şase tipuri de alimente în meniu, de la legume precum mazăre la carne de pui şi porc şi oferă şi carbohidraţi sub formă de paste şi cartofi. Compania se laudă şi cu o reţetă secretă pentru „prepararea“ felurilor de mâncare.

Un fel de mâncare creat cu imprimanta 3D.

image

„Imprimanta pentru mâncare se poate compara cu una clasică inkjet, doar că în loc de tuş foloseşte mâncare. Materialul e apoi imprimat în straturi pe un platou special, creat tot în cadrul acestui proiect. În timpul creării ne asigurăm că straturile se îmbină fără urme vizibile“, a afirmat Forstner. Proiectul este susţinut cu fonduri de Comisia Europeană, iar cei 14 beneficiari provin din cinci state ale UE, care dezvoltă tehnologiile, produse şi serviciile. Compania are 20 de angajaţi şi alţi 7 oameni de ştiinţă.

[<a href="//storify.com/razvanbaltaretu/afl-mai-multe-despre-imprimare-3d" target="_blank">View the story "Află mai multe despre imprimare 3D" on Storify</a>]

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite