FOTO VIDEO Casa fără început şi fără sfârşit, construită cu o imprimantă 3D

0
Publicat:
Ultima actualizare:
The Landscape House va fi realizată după principiile benzii lui Mobius FOTO 3ders.org
The Landscape House va fi realizată după principiile benzii lui Mobius FOTO 3ders.org

Studioul olandez de arhitectură Universe Architecture plănuieşte să construiască prima casă din lume realizată integral din materiale făcute cu o imprimantă tridimensională.

Numită “The Landscape House”, aceasta va fi printată pe secţiuni folosind o imprimantă uriaşă D-Shape, care poate produce secţiuni uriaşe de 6 metri pe 9 metri, utilizând un mix de nisip şi agenţi de lipire.

image
image

Foto

the landscape house ruijsenaars
the landscape house ruijsenaars

gallery-link

image
image

Foto

rodiolaria d shape
rodiolaria d shape

gallery-link

Arhitectul Janjaap Ruijssenaars de la Universe Architecture va colabora pentru acest proiect cu inventatorul italian Enrico Dini, creatorul imprimantei D-Shape.

Olandezul a gândit casa folosinduse de modelul benzii Mobius. Aceasta este cunoscută ca o bucată de hârtie cu o proprietate interesantă: dacă mergi pe ea, traversezi fiecare parte a hârtiei fără să te opreşti vreodată, datorită formei interesante. Practic, banda Mobius are proprietate matematică de a nu fi orientabilă. Ea a fost descoperită de două persoane în mod independent: germanul August Mobius şi Johann Listig, în 1858.

Potrivit declaraţiilor arhitecţilor, oferite site-ului 3ders.org, casa va fi terminată în 18 luni. Conceptul ei a fost gândit de arhitect împreună cu artistul şi matematicianul Rinus Roelofs. Astfel, imprimanta D-Shape va crea volume care vor fi umplute cu ciment ranforsat. Acestea vor fi unite pentru a termina casa.

Janjaap Ruijssenaars spune că proiectul va fi un peisaj într-un peisaj. „Va fi pe coasta Irlandei. Locul este atât de frumos încât am vrut ca designul să reflecte natura. Peisajele sunt nesfârşite şi întrebarea noastră a fost dacă putem proiecta o casă care să nu aibă început sau sfârşit“, a mai spus arhitectul olandez.

Locuinţa va participa la concursul Europan, unul dedicat arhitecţilor şi designerilor tineri. Europan este organizat o dată la doi ani în 15 ţări.

Ruijssenaars are experienţă în construcţia unor lucruri uimitoare. În 2006, revista „Time” i-a numit patul plutitor cea mai bună invenţie a anului.

Puteţi vedea conceptul patului plutitor în video-ul de mai jos: 

Știință



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite