FOTO Ultima poză realizată de sonda Cassini, înainte ca ea să se prăbuşească pe suprafaţa planetei Saturn

FOTO Ultima poză realizată de sonda Cassini, înainte ca ea să se prăbuşească pe suprafaţa planetei Saturn

Foto: NASA

Cassini a reprezentat una dintre cele mai importante misiuni ale NASA din secolul 21. Sonda care îşi împarte denumirea cu proiectul Agenţiei Spaţiale Guvernamentale a fost prăbuşită în mod intenţionat pe suprafaţa lui Saturn, atunci când şi-a încheiat misiunea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Înainte ca sonda să intre în atmosfera planetei gigantice şi să ardă, aceasta a reuşit să mai surpridnă câteva imagini de-a dreptul spectaculoase cu Saturn şi cu inelele acesteia. Se poate spune că, după aproape 20 de ani de rătăcire prin spaţiu, Cassini a avut parte de finalul apoteotic pe care îl merita, în luna septembrie a acestui an.

Odată cu începerea manevrelor fatidice care aveau să trimită sonda NASA în atmosfera lui Saturn, cu câteva momente înainte să se piardă legătura, Cassini a avut puterea să mai transmită o imagine. Din ea putem observa mărimea impresionantă a lui Saturn şi inelele acesteia. În plus, putem vedea şi câteva detalii de la suprafaţa ei, graţie reflecţiei inelelor.

Cassini a fost una dintre cele mai importante misiuni de explorare ale NASA din ultimele decenii, alături de misiunile Voyager şi de sondele motorizate trimise pe Marte, Curiosity şi Opportunity.

Foto via NASA

citeste totul despre: