FOTO Apocalipsa văzută acum 500 de ani. Dragoni şi pietre ce cad din cer

FOTO Apocalipsa văzută acum 500 de ani. Dragoni şi pietre ce cad din cer

Drone sau dragoni? Apocalipsa în 1550 FOTO Taaschen

Între ştiinţă şi religie, apocalipsa a fascinat oamenii încă din cele mai vechi timpuri. Odată cu plasarea capitolului Apocalipsa în Vechiul Testament, oamenii au încercat să vadă semnele acesteia. Dragoni pe cer sau elicoptere Blackhawk, totul a depins de perioadă.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Cartea miracolelor" a apărut acum câţiva ani şi a intrat într-o colecţie privată, deţinută de un american. Editura "Taschen" publică albumul "Book of Miracles" în care arată imaginile pe care şi le imaginau acum 463 de ani oamenii în ceea ce priveşte apocalipsa.

Manuscrisul ilustrat a fost creat la Augsburg, în jurul anului 1550 şi are 169 de pagini color, care ilustrează diferite fenomene, de la atacul dragonilor din cer, la ploi acide, foc, conflagraţii şi animale cu şapte capete în faţa cărora oamenii se închină. E apocalipsa, văzută în Evul Mediu.

E o călătorie fascinantă în mintea şi imaginaţia oamenilor din acele timpuri, care au luat textele Bibliei şi le-au ilustrat în funcţie de cunoştinţele lor de atunci.

Albumul de la Taschen este disponibil pe site-ul oficial la preţul de 150 de dolari.

Intraţi în galeria foto pentru a vedea câteva imagini cu Apocalipsa imaginată acum 463 de ani.

Ce cred oamenii de ştiinţă?

Toate animalele şi plantele vor dispărea de pe Pământ în două miliarde de ani şi doar microbii vor mai rămâne aici. Cercetătorii consideră că sfârşitul lumii nu va veni din cauza poluării, ci tocmai din cauza absenţei dioxidului de carbon din atmosferă. Într-un miliard de ani, nivelul de CO2 din atmosferă va fi prea mic pentru fotosinteză, iar planetele vor muri. Viaţa aşa cum o ştim noi se va schimba radical, solul se va modifica şi se va deşertifica, iar oamenii vor dispărea încet, incapabili să se adapteze.Anul trecut, cercetătorii au pus o dată de expirare pe Pământ. Ei au spus că lumea noastră, aşa cum o ştim va suferi transformări radicale ce vor face ca Apocalipsa să vină peste două miliarde de ani.

După încă un miliard de ani, oceanele vor dispărea. Pământul va fi un mare deşert în care doar cei mai puternici şi adaptabili microbi vor mai rămâne. Temperaturile vor fi uriaşe, iar radiaţile ultraviolete vor năvăli. Acestea sunt concluziile unui studiu recent publicat de astrobiologul Jack O'Malley-James de la Universitatea St. Andrews din Scoţia.

 

 

FOTOGRAFII Taschen

Imagini din aceeasi galerie
  • FOTOGRAFII Taschen
  • FOTOGRAFII Taschen
  • FOTOGRAFII Taschen
  • FOTOGRAFII Taschen
  • FOTOGRAFII Taschen
  • FOTOGRAFII Taschen
  • FOTOGRAFII Taschen
  • FOTOGRAFII Taschen
  • FOTOGRAFII Taschen
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: