Fosilele unui monstru marin de acum 150 milioane ani au fost descoperite în Polonia

Fosilele unui
monstru marin de acum 150 milioane ani au fost descoperite în Polonia

Foto Science in Poland

Fosilele vechi de aproximativ 150 milioane de ani ale unui monstru marin au fost descoperite în Polonia, relatează Fox News.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rămăşiţele pietrificate aparţin unui pliosaur, o reptilă ce putea ajunge la o lungime de 10 metri şi la o greutate de câteva tone. Rămăşiţele au fost găsite într-un lan de porumb în Krzyzanowice, aproape de munţii Swietokrzyskie, o zonă cunoscută pentru descoperiri de fosile ale reptilelor pelagice.

„Aveau cranii mari şi puternice, fălci mari şi dinţi ascuţiţi, iar membrele lor aveau formă de înotătoare.”, a spus paleontologul  Daniel Tyborowski.

Creaturile au trăit în perioada Jurasicului târziu şi mâncau aproape orice, a adăugat Tyborowski.

Cercetările au arătat şi descoperirea de rămăşiţe de ţestoase marine, plesiozauri şi strămoşi ai crocodililor.

Fosilele găsite sunt primele de acest tip din Polonia, iar cercetătorii speră să fie găsite mai multe fosile ale reptilelor mari în următoarele luni sau ani.

Cercetările au fost publicate în jurnalul ştiinţific al Asociaţiei Geologilor.

În decembrie au fost găsite fosile ale unui alt monstru marin de acum 180 milioane ani, iar în octombrie 2018, în Kansas, au fost descoperite fosile vechi de 85 milioane ani ale unui mosasaur. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: