Elon Musk a vrut să-l convingă pe Donald Trump să fie de acord cu ideea de colonizare a altor planete

Elon Musk a vrut să-l convingă pe Donald Trump să fie de acord cu ideea de colonizare a altor planete

FOTO via CNBC

La scurtă vreme după ce a fost ales în funcţia de Preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump a primit la Casa Albă mai multe personalităţi marcante şi antreprenori de peste ocean. Printre aceştia s-a aflat şi Elon Musk, care a venit pregătit la el cu un discurs ”de pe altă lume”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pitch-ul (prezentarea scurtă) lui Musk a fost despre direcţia în care compania sa, SpaceX, vrea să meargă pe termen scurt şi mediu. Printre obiectivele antreprenorului născut în Africa de Sud se află şi colonizarea planetei Marte şi ridicarea omenirii la rangul de specie multiplanetară. Toată întâlnirea a fost povestită de jurnalistul american Michael Wolff în cea mai recentă carte pe care a lansat-o, ”Foc şi Furie: În interiorul Casei Albe a lui Trump”.

Lui Trump i-a plăcut ce a auzit de la Musk şi s-a declarat mereu un susţinător al explorării spaţiului. În plus, în luna martie a anului trecut, preşedintele a autorizat un buget mărit pentru NASA şi a setat ca obiectiv o misiune umană pe Marte, până în 2033. De asemenea, Musk a spus de foarte multe ori că în această eră omenirea ar fi trebuit deja să aibă o bază lunară şi astronauţi pe Marte.

Doar timpul ne va spune cine va câştiga cursa spre Marte, dacă va fi vorba de o companie privată ca SpaceX sau dacă NASA va pune osul la treabă şi va trimite oameni pe Planeta Roşie până în anul mai sus menţionat. Un lucru e cert, însă. Ne aşteaptă câteva decenii de explorare spaţială asiduă.

citeste totul despre: