Ultima teorie incredibilă a lui Elon Musk: am putea fi într-o simulare ca în „Matrix“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În „Matrix“, lumea era distrusă, controlată de roboţi.
În „Matrix“, lumea era distrusă, controlată de roboţi.

Elon Musk este un antreprenor care s-a remarcat atât prin afaceri, cât şi prin declaraţii radicale. Prin ultima ne spune că am putea trăi într-o lume ca cea din filmul „Matrix“.

Elon Musk, cofondator PayPal şi director executiv Tesla Motors, susţine că dacă ar fi să credem că trăim într-o lume ca în „Matrix“, argumentul suprem e evoluţia rapidă a omenirii. „Cel mai puternic argument când vine vorba de existenţa noastră într-o simulare este următorul: cu 40 de ani în urmă aveam Pong, un joc cu două patrulatere şi un punct. Acum, după 40 de ani, avem simulări 3D realiste cu milioane de persoane care joacă în acelaşi timp şi acestea devin din ce în ce mai bune. Iar în curând vom avea realitate virtuală. Dacă iei în calcul orice rată de îmbunătăţire, atunci jocurile nu vor putea fi diferenţiate de realitate“, a declarat Musk, citat de „The Independent“.

Totuşi, acest tip de declaraţie nu e nou pentru Musk. În trecut, a spus că ar trebui să bombardăm Marte cu arme nucleare pentru a o transforma într-o planetă locuibilă. Investeşte foarte mulţi bani în SpaceX, pentru a deveni un jucător global în cursa cuceririi spaţiului, iar maşinile Tesla sunt standardul când vine vorba de automobile electrice. Pe cât de mare îi este succesul, pe atât de controversate îi sunt declaraţiile, mai ales când crede că inteligenţa artificială ne poate distruge

Declaraţia privind existenţa într-o simulare a fost ca răspuns la o întrebare adresată la Code Conference. El a mai spus că există o şansă la câteva miliarde ca noi să trăim, într-adevăr, într-o simulare realizată de o civilizaţia mult mai avansată decât a noastră, ceea ce reduce din realismul acestei premise. El a completat, de asemenea, că îşi doreşte ca acest lucru să fie adevărat, deoarece, în caz contrar, lumea ar putea lua sfârşit la un moment dat, scrie „Playtech“.

Mai mult, susţine Musk, şi în cazul unui progres de 1.000 de ori mai încet, tot am ajunge la simulările pe scară largă. Asemenea întrebări există de sute de ani, însă au devenit din ce în ce mai interesante în ultimii ani, odată cu progresele din domeniul ciberneticii.

La aceeaşi conferinţă, cofondatorul PayPal a mai evaluat şi piaţa maşinilor autonome, spunând că nu vede în Google un potenţial competitor. Lucrurile stau diferit în legătură cu Apple şi alte companii care fabrică automobile, deşi Apple nu şi-a anunţat încă planul în acest sens. „Google a făcut o treabă grozavă când ne-a arătat potenţialul transportului autonom, dar nu e o companie auto“, a afirmat Musk. Totuşi, Google are o divizie, Auto, în care a fost integrată echipa care se ocupă de maşini autonome. În fapt, Alphabet, care deţine Google şi celelalte companii mai mici, are un avans considerabil în cursa maşinilor care se conduc singure.

Deşi vede în Apple un potenţial rival, directorul Tesla consideră că Apple a ratat oportunitatea de a lansa o maşină care să concureze agresiv cu cele ale Tesla Motors. „Cred că ar fi trebuit să se avânte în acest proiect mai devreme. Nu au împărtăşit cu mine detaliile, nu ştiu exact. Nu cred că va exista o producţie voluminoasă mai devreme de 2020. E o oportunitate pierdută. Există o mulţime de companii auto importante în lume, iar cea mai mare cotă de piaţă e undeva la 10%“, a completat acesta.

Până va lansa Apple o maşină, pregăteşte un nou iPhone. Google a ajuns sub Alphabet, iar Microsoft mizează mai mult pe software decât pe telefoane. În final, mai sunt şi Baidu (din China), şi Amazon cu proiecte futuriste. Primul vrea maşini autonome, cel de-al doilea livrare cu drone autonome.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite