Elon Musk a dezvăluit design-ul noului costum spaţial menit să ajute viitoarele misiuni umane pe Staţia Spaţială Internaţională. Cum arată

Elon Musk a dezvăluit design-ul noului costum spaţial menit să ajute viitoarele misiuni umane pe Staţia Spaţială Internaţională. Cum arată

Elon Musk a dezvăluit în premieră, pe Instagram, cum va arăta costumul spaţial dezvoltat de compania sa, SpaceX. Acesta a adăugat că mai multe detalii vor fi date publicităţii în zilele care vor urma.

Ştiri pe aceeaşi temă

Costumul arată foarte bine, cu design futurist, mult diferit faţă de ce putem vedea la momentul actual în dotarea NASA. El este mai mulat pe corp, oferind astfel o libertate de mişcare mult mai mare. Chiar Musk a spus că a fost foarte greu să balanseze look-ul futurist şi ”spaţial” cu utilitatea de care trebuie să fie capabil costumul.

Trebuie notat şi faptul că noile costume ale SpaceX nu sunt destinate ieşirii în spaţiu, ci au doar rol de presurizare. Ele vor fi purtate de astronauţii NASA, atunci când compania californiană va începe programul de transport uman către şi dinspre Staţia Spaţială Internaţională.

Dezvăluirea de azi este similară zvonurilor apărute în urmă cu câţiva ani, pe diversele platforme sociale. Costumul pare desprins din filmele SF şi aduce, în acelaşi timp, un omagiu astronauţilor care au luat parte la misiunile Apollo, de explorare a Lunii, notează The Verge.

citeste totul despre: