Elon Musk a demarat construcţia celei mai mari şi mai puternice rachete din istoria omenirii

Elon Musk a demarat construcţia celei mai mari şi mai puternice rachete din istoria omenirii

FOTO via Guliver / Getty Images

Antreprenorul născut în Africa de Sud a postat pe Instagram o poză care indică cele mai noi progrese realizate în construcţia Big Falcon Rocket, sau Big F***ing Rocket după cum preferă acesta s-o numească. Sistemul BFR va fi folosit pentru colonizarea planetei Marte care va începe în deceniul următor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Postarea de pe Instagram reprezintă o imagine cu o structură cilindrică realizată din metal care va funcţiona ca o matriţă pentru realizarea corpului BFR. Cu ajutorul acesteia se vor realiza părţile componente a rachetei Big Falcon. Materialul ales, care va fi folosit la fabricaţie, este fibra de carbon, care prezintă un raport excelent greutate/durabilitate.

Sistemul BFR este compus din două trepte complet reutilizabile. Un propulsor de aproape 60 de metri înălţime şi o capsulă de echipaj cu propulsor ataşat, cu înălţimea de 48 de metri. Asamblată, Big Falcon Rocket este cu 15% mai înaltă decât Statuia Libertăţii şi este capabilă să transporte în spaţiu 100 de oameni, împreună cu 150 de tone de cargo.

Nava spaţială care va merge spre Marte // FOTO via SpaceX

Treapta 2 a rachetei, capsula de echipaj care are rol de navă spaţială, va fi echipată cu panouri fotovoltaice care vin în completarea motoarelor pe combustibil fosil. Ele vor fi folosite pentru a ţine în funcţiune sistemele electrice vitale în drumul către Marte, care va dura aproximativ şase luni.


Captură Instagram Elon Musk

 

 

 

citeste totul despre: