Echipele româneşti care luptă pentru cel mai bun proiect ecologic din Europa

Echipele româneşti care luptă pentru cel mai bun proiect ecologic din Europa

Schimbările climatice ne vor afecta până în 2015

Şapte echipe româneşti concurează pentru a ajunge în finala europeană a startup-urilor din domeniul mediului înconjurător, în cadrul Climate-KIC, o competiţie europeană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şapte echipe româneşti s-au înscris în Climate-KIC competition, care va avea finala în septembrie. Cei opt finalişti de la Amsterdam ai competiţiei Climate Launchpad şi vor intra apoi în acceleratorul de afaceri Climate-KIC, care ajută startup-urile să-şi ducă proiectele la capăt, prin fonduri europene.

Finala naţională din România va avea pe 6 august. Iată câteva dintre echipele participante şi ideile lor. Mai multe detalii puteţi descoperi pe această pagină.

EFdeN

E o casă eficientă energetic, care funcţionează cu energie solară, care produce mai multă energie decât foloseşte. Se folosesc panouri fotovoltaice şi materiale reciclate. Practic, în casa verde a românilor există şi o seră care produce oxigen şi plante.

Ideea EFdeN e să introducă această casă în mediul urban. Conceptul este cel de fermă urbană. Ei vor să creeze astfel de case în Bucureşti.

CARPADT

Echipa construieşte o reţea de ridesharing, care foloseşte o aplicaţie mobilă. Şoferii şi pasagerii sunt sincronizaţi pentru a reduce costurile transportului şi poluarea de la maşini.

Aplicaţia ar urma să fie disponibilă în zona urbană şi extraurbană.

WhitePad

Echipa vrea să salveze mai multă hârtie, iar focusul este pe companiile multinaţionale şi corporaţiile care folosesc foarte multă hârtie. Practic, echipa românească a creat un fel de tabletă, unde ne putem nota lucrurile importante şi să nu mai folosim hârtia. „Poţi folosi o foaie de milioane de ori şi poţi salva 1,2 milioane de copaci“.

3x e-bike

E o bicicletă eliptică care introduce energia electrică în pedalat, în timp ce e conectată la reţeaua naţională. E construită din materiale reciclabile şi are un generator de 2,5 kW.

„E o sursă alternativă de curent, care poate aduce economii semnificative pentru casa sau pentru sala ta de gimnastică. Poţi să citeşti în timp ce pedalezi, pentru că poţi să aprinzi un bec“.

Restul echipelor pot fi descoperite pe site-ul Climate KIC. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările