Descoperirea unor cercuri radio din spaţiu i-a surprins pe astronomi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un telescop australian a oferit astronomilor posibilitatea unei noi descoperiri fără vreo explicaţie, cea a unor „cercuri radio neregulate”.

Abreviate ORC, aceste „cercuri radio neregulate” sunt o descoperire complet nouă, explică astrofizicianul Ray Norris pentru BBC. „Am aşteptat toată viaţa aşa ceva. Aş vrea să mai am 20 de ani ca să am toată viaţa înainte pentru a le studia. Mai întâi, colega mea Anna Kapinska a observat un mic cerc, apoi un alt coleg a descoperit alt cerc, după care eu am descoperit altul” spune Norris.

„Este exact ce visează un astronom, să găsească ceva ce nimeni nu a mai văzut” a continuat Norris, care explică că numele cercurilor a fost oferit de forma lor ciudată.

„Aş vrea să pot veni să spun ce sunt aceste cercuri. Dar nu pot. Nimeni nu ştie despre ce e vorba. Cred că se află la o mare distanţă, poate la un miliard de ani lumină distanţă. Şi credem că există o galaxie în mijlocul lor şi că ceva s-a întâmplat în acea galaxie, o explozie uriaşă. Credem că aceste cercuri ar putea fi o undă de şoc care se extinde, ieşind din galaxie. Dar e doar o presupunere” a încheiat Norris.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite