De ce nu am găsit încă extratereştri, conform unei experte în acest domeniu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Găsirea unor fiinţe extraterestre nu e aşa uşoară cum pare.
Găsirea unor fiinţe extraterestre nu e aşa uşoară cum pare.

Conspiraţii despre extratereştri există, cum există şi diverse cercetări în acest domeniu. O cercetătoare explică de ce e aşa greu să-i găsim.

Cei de la TechCrunch au stat de vorbă cu celebra Jill Tarter, pentru a înţelege cum s-au schimbat lucrurile în timp şi de ce, totuşi, nu au fost găsite dovezi palpabile. Tarter a fost inspiraţie pentru Dr. Ellie Arroway în Contact al lui Carl Sagan, are un doctorat în astrofizică şi şi-a dedicat viaţa pentru SETI. În ultimii 60 de ani, căutările au atins un alt nivel de performanţă. Computerele şi telescoapele au ajutat mult în acest sens.

În ceea ce priveşte inabilitatea de a depista forme de viaţă inteligente până în acest moment, Tarter a spus că acest puzzle are două piese: prima parte ţine de faptul că Universul este foarte vast şi că nimeni nu l-a putut explora pe îndelete. „Dacă explorezi o porţiune de spaţiu de dimensiunea oceanelor de pe Terra, ai examinat doar un pahar de apă din întregul ocean al vieţii inteligente”, a explicat ea.

Al doilea motiv ar putea fi faptul că suntem încă blocaţi de tehnologia şi fizica pe care le avem în secolul 21, care e posibil să nu fie suficiente deocamdată. Tarter crede că e posibil ca o specie să poată avansa foarte mult tehnologic doar dacă învaţă să se comporte într-o manieră paşnică, dar recunoaşte că sunt doar speculaţii.

Vezi toate detaliile despre aceste cercetări în domeniul vieţii extraterestre

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite