Dacă Pământul nu poate fi salvat, NASA pregăteşte plecarea. Misiunea din 2030 e un pas spre colonizarea Universului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

NASA vrea să aducă un asteroid aproape de Pământ şi va face asta până în 2030. Pregătirea a început deja, iar Luna va fi folosită drept punct de oprire. Şi de la satelitul natural, agenţia se uită spre Marte cu o misiune pregătită în afara Terrei.

NASA vrea să aterizeze pe un asteroid şi să-l studieze, dar pentru a face asta are nevoie de el într-un mediu controlat. Aşa s-a decis că va încerca să îl aducă pe orbita Lunii şi de-acolo să lanseze zboruri frecvente de cercetare, conform „The Daily Mail“. Pentru a ghida asteroidul spre Terra, NASA va încerca să-i dea un „ghiont“ acestuia, cât să îi schimbe puţin direcţia.

Agenţia spaţială vrea să captureze un asteroid cu diametrul între 7 până la 10 metri, iar în 2021 să trimită o capsulă Orion, cu echipaj, pentru a-l cerceta. Mai târziu, în 2030, NASA ar folosi asteroidul de pe orbita Lunii drept un popas pentru o călătorie până la Marte. Doi astronauţi ai NASA au început deja antrenamentele potrivite pentru o eventuală aterizare pe asteroid.

Aceşti oameni se antrenează în apă, la Neutral Buoyancy Laboratory de la Centrul Spaţial Johnson. Piscina în care sunt reproduse condiţiile de imponderabilitate din spaţiu este dotată cu o versiune a capsulei Orion, iar astronauţii trebuie să dezvolte cea mai eficientă metodă, şi cele mai bune unelte, pentru a obţine mostre din asteroid. Cercetătorii cred că pot afla astfel mai multe despre Univers.

Noul sistem de propulsie dezvoltat de NASA, comparat cu celelalte disponibile.

nasa sls sistem de propulsie

Odată cu misiunea de capturare a unui asteroid, NASA lucrează şi la un sistem nou de propulsie pe care să îl folosească şi cercetează modalităţi noi de alimentare şi eficientizare a consumului. Pe 4 decembrie e programat primul zbor al capsulei Orion în afara Pământului, va înconjura de două ori planeta şi va reveni. Zborul se va derula la circa 5.800 km, adică de 13 ori mai mare decât cea la care zboară Staţia Spaţială Internaţională.

Vom lua o bucată din sistemul solar (n.red.: asteroidul), o vom devia spre Luna şi o vom fixa pe o orbită retrogradă în jurul satelitului pentru ca echipele noastre să o viziteze. (...) ăsta e un plan impresionant. Bill Gersteinmaier, administrator NASA

Zborul de test pentru noul sistem de propulsie este programat pentru 2017, iar până atunci NASA trebuie să primească aprobarea pentru buget de la Congresul Statelor Unite ale Americii, program în care este inclus şi planul pentru explorarea planetei Marte. „Cu tehnologiile şi tehnicile pe care le dezvoltăm, vom putea realiza expediţii către destinaţii multiple, iar în final vom ajunge pe Marte şi alte astfel de planete pe măsură ce creăm mai multe avanposturi umane în sistemul solar“, a afirmat Bill Gersteinmaier, administratorul NASA.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite