Cum vor cercetătorii să aducă la realitate scenariul de coşmar de la Hollywood

Cum vor cercetătorii să aducă la realitate scenariul de coşmar de la Hollywood

În Jurassic Park, oamenii de ştiinţă readuc la viaţă dinozaurii.

În filmul „Jurassic Park” dinozaurii sunt clonaţi şi înviaţi, după ce ADN-ul lor este găsit intact în interiorul unor ţânţari antici, conservaţi în chihlimbar. Acum, acelaşi lucru ar putea fi făcut cu sute de specii dispărute.

Ştiri pe aceeaşi temă

În timp ce ştiinţa clonării este încă în perioada de început, mulţi oameni de ştiinţă consideră că este doar o chestiune de timp până când animalele dispărute să poată umbla iar libere pe pământ. Pentru a clona cu succes un animal extinct, oamenii de ştiinţă trebuie să găsească urme ADN aproape intacte, aşa că unele specii reprezintă candidaţi mai buni pentru clonare, decât altele.

Aşadar, animalele care au dispărut de curând şi care au fost conservate în muzee sunt candidatele ideale, la fel ca cele conservate în permafrost în timpul ultimei ere glaciare. Din păcate, din cauza imensei perioade care a trecut de la dispariţia dinozaurilor, aceştia au slabe şanse să revină la viaţă.

Limita de vârsta a unor mostre ADN care ar putea fi folosite în readucerea la viaţă a unui animal dispărut este în jur de un milion de ani, iar dinozaurii au dispărut cu mult timp înainte. Un Jurassic Park în lumea reală va rămâne, cel mai probabil, la nivelul imaginaţiei. Totuşi, în curând am putea avea parte de un Pleistocen Park. Pentru a vă face o idee despre ce animale veţi putea vedea în carne şi oase, odată ce oamenii de ştiinţă le vor readuce la viaţă, am alcătuit o listă cu cele mai bune candidate pentru procesul de clonare.

Află toate detaliile despre acest procedeu al readucerii la viaţă a animalelor dispărute

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: