Cum vor ajunge 22 de oameni gratuit în spaţiu. Românii nu sunt printre candidaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cum se ajunge în spaţiu? Ei bine, după ce s-au anunţat criteriile de plecare pe Marte, compania Axe s-a aliat cu astronautul Buzz Aldrin şi intenţionează să trimită 22 de oameni în spaţiu, gratuit. Totul cu câteva like-uri, dar nu numai.

Ieri, 9 ianuarie, proiectul AXE Apollo Space Academy, un concurs online care intenţionează să trimită 22 de oameni la limita spaţiului şi înapoi pe Pământ, la bordul unei navete private.

Cei care vor câştiga competiţia se vor urca la bordul avionului spaţial suborbital Lynx, operat de Space Expedition Curacao, au declarat oficialii AXE pentru space.com.

„Turismul spaţial este următoarea frontieră pentru experienţa umană“, a declarat Buzz Aldrin, cea de-a doua persoană care a călcat vreodată pe Lună, în misiunea Apollo 11 din 1969.

Axe trimite oamenii în spaţiu pentru a promova o nouă linie de deodorante, numite Apollo.

Pot românii să se înscrie?

Răspunsul sincer? Nu. 60 de ţări pot participa la această competiţie, dar România a fost exclusă şi nu apare pe site-ul AXE Apollo Space Academy. Pentru cei care sunt cetăţeni ai unor ţări acceptate, deadline-ul este 3 februarie.

Cei care vor câştiga competiţia vor urca unul câte unul la bordul avionului suborbital. Aceste aeronave sunt proiectate pentru a fi reutilizate şi pilotate de două persoane, un pilot şi un pasager până la 100 de kilometri altitudine. Aterizarea se va face orizontal pe o pistă normală.

Etapele competiţiei

Prima fază a concursului a început deja şi va dura până pe 3 februarie. Cei care se vor înscrie trebuie să intre într-un concurs de Like-uri. Ei trebuie să convingă prietenii să dea Like şi să-i promoveze în etapa următoare. Astfel, primul pas al omului către un bilet gratuit în spaţiu reprezintă un simplu concurs de popularitate.

Primii 200 de oameni vor intra în finala naţională. Potrivit site-ului oficial al competiţiei, vor exista provocări mentale şi fizice la care vor fi supuşi candidaţii, dar nu au fost oferite mai multe detalii .

Evident, după această competiţie vor rămâne în joc cei patru din fiecare ţară, dintre care patru vor pleca la limita spaţiului. În tabăra globală vor fi provocări, dar şi antrenamente. Finalul este de poveste, la 100 de kilometri altitudine. 

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite