Cum arată cea mai puternică explozie solară din ultimii zece ani

Cum arată cea mai puternică explozie solară din ultimii zece ani

Cea mai mare explozie solară din ultimii zece ani a avut loc în urmă cu mai puţin de o săptămână. Ea a fost captată de telescoapele NASA, iar imaginile au fost date publicităţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Explozia solară a fost compusă din două descărcări foarte mari de energie, care au fost captate de Observatorul Solar al agenţiei guvernamentale americane. Explozia solară a fost încadrată în clasa X, cea mai puternică, şi a putut fi resimţită şi pe Pământ. Ea a dat peste cap pentru câteva minute dispozitivele de tip GPS.

Nasa a spus că n-au existat motive de îngrijorare, deoarece radiaţiile solare eliberate în urma evenimentului nu au putut trece de scutul termic al Pământului. În schimb, explozia a afectat uşor sistemele mai vechi de comunicaţii, care aparţineau de sateliţi mai timpurii, lansaţi acum multă vreme.

Aceste explozii majore sunt un lucru mai puţin obişnuit în această perioadă, din cauza lipsei unei activităţi solare notabile în ultimu deceniu. Mai mulţi oameni de ştiinţă au avertizat cu privire la riscul unei noi ere glaciare, care ar putea veni chiar pe fondul inactivităţii Soarelui

Momentul exploziei solare poate fi văzut mai jos.


citeste totul despre: