Credinţa în Dumnezeu îi ajută pe pacienţii cu boli mintale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Potrivit specialiştilor, credinţa în divinitate are strânsă legătură cu lobul frontal

Persoanele care suferă de boli mintale şi care au o credinţă puternică în Divinitate răspund mai bine la tratamentul oferit de medici, potrivit unui studiu citat de livescience.com.

David Rosmarin, doctor în cadrul departamentului de psihiatrie de la Harvard Medical School, susţine că persoanele care suferă de probleme mintale şi care se descriu drept fiind foarte credincioase reacţionează mai bine la tratament.

„Am descoperit că pacienţii care au un grad mai mare de credinţă în Dumnezeu au avut rezultate mai bune după încheierea tratamentului – aveau o stare mai bună, erau mai puţin deprimaţi şi mai puţin anxioşi“, a declarrat Rosmarin pentru LiveScience.

159 de pacienţi ai spitalului McLean din Belmont, Massachusetts, au fost testaţi pentru acest studiu. Persoanele primeau tratament pentru diverse afecţiuni psihitraice, precum depresie şi anxietate şi au fost făcut parte din studiu timp de două săptămâni.

Participanţii la studiu au fost rugaţi, mai întâi, să zică cât de mult cred în Dumnezeu şi care cred ei că va fi rata de succes a tratamentului, pe o scară de la unu la cinci. La începutul şi sfârşitul programului, cercetătorii au evaluat starea psihică a fiecărui pacient. Ei au luat în calcul nivelul de depresie, anixietate şi nevoie de auto-flagelare.

Pacienţii care au spus că au mai multă credinţă într-o forţă divină avea şanse duble de a fi afectaţi pozitiv de tratamentul care le era administrat, a declarat doctorul Rosmarin. Mai mult, oamenii care credeau în Dumnezeu, credeau mai mult şi în şansele de reuşită ale tratamentului.

„Credinţa în Dumnezeu poate facilita credinţa în tratament. Persoanele care aveau mai multă credinţă erau şi mai încrezătoare vis-à-vis de tratamen. Ei credeau că este veritabil şi erau obtimişti. Credeau că îi va ajuta“, a spus doctorul.

Impactul pe care îl are spiritualitatea

Când pacienţii simt o putere exterioară – fie că e prin religie sau prin ajutorul familiei şi prietenilor sau chiar şi a naturii – rezultatele tratamentului sunt mai bune, spune Christina Puchalski, fondator şi director executiv al Institutului pentru Spiritualitate şi Sănătate George Washington, din Washington. Puchalski nu a luat parte la acest studiu, însă este direct implicată în astfel de cazuri.

„Dacă oamenii văd ceva înafara lor, au tendinţa să se descurce mai bine, în general. Nu este nimic surprinzător. Experienţa mi-a arătat că oamenii care au un oarecare simţ al transcendenţei obţin, de obicei, rezultate mai bune“, a declarat Puchalksi.

„Spiritualitatea are o gamă largă de definiţii. Nu ţine numai de religie sau credinţa într-o putere superioară. Abilitatea de a fi conectat cu altceva în afară de propria noastră fiinţa face parte din spiritualitate“, a mai spus ea.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

Știință



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite