Citate celebre din Stephen Hawking: „Cred că cea mai simplă explicaţie dintre toate este aceea că nu există nici un Dumnezeu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO via EPA
FOTO via EPA

Stephen Hawking s-a stins din viaţă noaptea trecută, la casa sa din Cambridge, unde trăia alături de cei trei copii ai săi. Fizicianul avea 76 de ani.

Pe lângă lecturile pe care le dădea în calitate de profesor la Universitatea Cambridge sau cărţile pe care le-a scris de-a lungul anilor, Hawking era recunoscut ca fiind un tip pragmatic, ateu, al căruit orizont de învârtea în jurul ştiinţei.

De-a lungul timpului, Hawking a oferit mai multe citate din care oamenii se pot inspira, care reflectă întocmai viziunea sa asupra vieţii şi a morţii şi mai ales asupra divinităţii, care ”poate fi explicată prin ştiinţă”.

Citate celebre Stephen Hawking

”Suntem doar o specie avansată de maimuţe care trăiesc pe o planetă mică care orbitează o stea mediocră. Dar putem înţelege Universul. Asta ne face foarte speciali”.

”Viaţa ar fi tragică dacă nu ar fi amuzantă”.

”Cel mai mare duşman al cunoaşterii nu este ignoranţa. Este iluzia cunoaşterii”.

”Scopul meu este unul simplu. Este înţelegerea completă a Universului, de ce este cum este şi de ce există”.

”Cred că cea mai simplă explicaţie dintre toate este aceea că nu există Dumnezeu. Nimeni nu a creat Universul şi nimeni nu ne controlează soarta. Asta mă face să cred că nu există nici rai şi nici viaţa de apoi. Avem doar această existenţă de care să ne bucurăm şi să apreciem grandoarea Universului. Şi datorită acestui lucru eu sunt foarte recunoscător”.

”Dacă extratereştrii ne-ar vizita vreodată cred că va fi ca atunci când Columb a descoperit America. Nu s-a terminat foarte bine pentru poporul nativ”.

”Suntem în pericol să ne autodistrugem prin egoism şi prostie. Nu putem să rămânem impasibili la o planetă care este din ce în ce mai suprapopulată şi mai poluată”.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite