China lansează o sondă spaţială spre partea îndepărtată a Lunii

China lansează o sondă spaţială spre partea îndepărtată a Lunii

FOTO EPA

China a lansat, sâmbătă dimineaţă, racheta Long March-3B în care se află sonda spaţială Chang’e-4, care are menirea de a ajunge pe partea îndepărtată a Lunii, cea care nu este vizibilă de pe Pământ, informează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Misiunea Chang'e-4 ar urma să exploreze zona Craterului Von Karman, din aşa-zisa parte întunecată a Lunii, China propunându-şi să fie prima ţară care explorează această zonă.
   
Programul de explorare „Chang'e” a fost iniţiat în anul 2004 şi include misiuni pe orbita Lunii, aselenizări şi aducerea de mostre cu sol lunar pe Pământ.
 
Sonda va ajunge pe suprafaţa Lunii la începutul lui ianuarie.

Deşi această partea a satelitului natural al Pământului este deseori numită „întunecată”, ea este la fel luminată de Soare şi are aceleaşi faze precum partea apropiată, în acest caz „întunecată” însemnând mai degrabă „nevăzută”.

Partea îndepărtată arată puţin diferit faţă de partea mai familiară a Lunii. Are o crustă mai groasă, mai veche şi cu mai multe cratere.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: