Cercetătorii au prezentat imaginea coronavirusului la microscop. Cum arată acesta

Cercetătorii au prezentat imaginea coronavirusului la microscop. Cum arată acesta

FOTO Sylvain Lefevre/Getty Images

Epidemia de coronavirus pornită în China a început să apară în mai multe ţări din întreaga lume, fiind responsabilă pentru peste 2800 de morţi şi infectând mai mult de 80.000 de persoane.

Microbiologii din întreaga lume încearcă să folosească virusul pentru a crea un vaccin, şi au publicat imagini cu felul în care acesta arată la microscop.

Cercetătorii laboratoarelor din Rocky Mountains, care fac parte din Institutul Naţional al Alergiilor şi Bolilor Infecţioase din SUA sunt responsabili pentru aceste imagini şi informează că ceea ce vedem mai jos reprezintă imaginea coronavirusului care a infectat un pacient american.

Foto: NIAID-RML

Fotografiile au fost colorizate, pentru o recunoaştere mai uşoară a elementelor componente. Astfel, particulele virale sunt cele galbene, care ”răsar” din suprafaţa unei celule, colorată în roz şi albastru.

Cea de-a doua imagine a fost obţinută cu ajutorul unui microscop electronic cu transmisie, iar în cadrul ei pot fi observaţi mici ”ţepi”, aflaţi la suprafaţa virusului, cei care sunt şi responsabili pentru numele primit de COVID-19 - coronavirus.

Foto: NIAID-RML

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: