Cele mai proaste predicţii din tehnologie. „Televiziunea va rezista şase luni. Cine vrea să stea să se uite la o cutie?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steve Ballmer este cunoscut ca omul care nu a crezut în iPhone pentru că nu avea tastatură
Steve Ballmer este cunoscut ca omul care nu a crezut în iPhone pentru că nu avea tastatură

Despre tehnologie s-au spus multe lucruri de-a lungul timpului, iar oamenii care au încercat să prevadă viitorul s-au înşelat de foarte multe ori. Publicaţii respectate au scris lucruri care nu s-au adeverit. Unele predicţii au intrat în legendă.

New York Times scria în 1936 că nicio rachetă nu va părăsi atmosfera Pământului. E drept, a mai fost nevoie de aproximativ 20 de ani pentru ca oamenii să plece în spaţiu. Rusul Iuri Gagarin a fost primul om în spaţiu, iar americanii, pe fondul Războiului Rece, au trimis primul om pe Lună. Astăzi, telescoapele noastre privesc în planete de dincolo de Sistemul nostru solar.

Ken Olsen, cofondatoru al Digital Equipment Corporation, a spus în 1977 că nu este niciun motiv pentru care cineva ar avea un computer în casă. Cu toate că fraza a fost scoasă din context, afirmaţia originală e la fel de greşită. Ken Olsen se referea la faptul că nu e nevoie de un computer ca să controleze casa. Astăzi, în epoca Internetul Lucrurilor Conectate, Olsen a greşit categoric. Uşile, frigiderele sau sistemul de încălzire sunt controlate de computere sau de telefoane mobile.

Un inginer de la Boeing a declarat, după primul zbor al avionului Boeing 247, că nu va exista niciodată un avion mai mare. Aeronava bimotor cu 10 locuri era una foarte mică după standardele de azi.

Preşdintele Lewyt Corp, care producea aspiratoare, Alex Lewyt, a declarat în 1955 că puterea nucleară va fi folosită la aspiratoare. Nu aţi folosi aşa ceva astăzi, nu?

Nici Albert Einstein, oricât de geniu ar fi fost, nu a spus numai lucruri adevărate. El a declarat că nu este nicio posibilitate prin care energia nucleară ar putea fi obţinută.

image

"Calul va exista mereu, dar automobilul e doar o noutate",  a spus preşedintele Michigan Savings Bank avocatului lui Henry Ford. Se întâmpla în 1903.

image

Sir William Preece a fost un inventator galez, care a lucrat şi pentru poşta britanică. El declara că britanicii nu au nevoie de telefon, pentru că au băieţi care livrează scrisorile, în timp ce la americani aceştia nu există.

image

În 1878, un memo al companiei Western Union, spunea că "telefonul are prea multe defecte pentru a fi considerat un mijloc de comunicare. Dispozitivul nu ne interesează".

image

Napoleon Bonaparte a fost genial, dar mintea lui nu putea să perceapă ideea unei nave care să nu fie împinsă de vânt.



Darryl Zanuck a fost director executiv şi producător de film american. Pentru el, televiziunea nu se putea compara cu cinematografele şi nu-i dădea mai mult de şase luni de existenţă.

image
image

Steve Ballmer, fost director Microsoft, e considerat autorul celei mai mare gafe contemporane. După lansarea iPhone-ului original, Ballmer râdea şi se întreba cine ar dori un telefon fără tastatură?

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite