Cele mai inteligente păsări din lume - ce pot face papagalii şi ciorile?

Cele mai inteligente păsări din lume - ce pot face papagalii şi ciorile?

Ciorile sunt printre cele mai inteligente păsări din lume

Păsările pot fi nişte animale foarte inteligente şi pot chiar construi unelte şi număra. Noi am făcut o listă cu cele mai inteligente păsări din lume.

Printre cele mai inteligente păsări din lume se numără papagalii, ciorile şi corbii, iar videoclipurile de mai jos vă vor demonstra acest lucru.

Cele mai inteligente păsări - Papagalii gri africani 

Sunt privite ca unele dintre cele mai inteligente păsări de pe planetă. După ce au fost testaţi de specialişti, s-a demonstrat că aceşti papagali au un intelect la fel ca al unui bebeluş. De exemplu, un asemenea papagal a putut să descopere localizarea ascunsă a hranei folosind deducţia şi eliminarea, calităţi limitate altor specii, cum ar fi oamenii şi maimuţele. De asemenea, papagalii gri pot să asocieze anumite cuvinte cu sensurile lor şi au un simţ al formei, culorii şi numerelor. Pot imita sunetele telefoanelor, microundelor sau tusea unui fumător. Experţii consideră că sunt la fel de inteligenţi ca delfinii, cimpanzeii şi bebeluşii. Papagalii din această specie pot trăi timp de 60 de ani şi reuşesc să imite aproape cel ma ibine sunetele umane. Ca amănunt interesant, preşedintele Statelor Unite, Andrew Hackson, a avut un papagal, iar la înmormântarea omului destat, în 1845, papagalul a fost "dat afară" pentru că înjura.

Papagalul Macaw

Au culori şi dimensiuni diverse şi sunt foarte cunoscuţi, atunci când ne imaginăm un papagal. Macaw sunt păsări inteligente, cu posibilitatea de a imita discursul şi de a învăţa diferite trucuri. Papagalii Macaw trebuie crescuţi cu atenţie, altfel riscând să devină foarte agresivi. Viaţa lor poate să se întindă până la 50 de ani. Dacă nu li se oferă atenţie, pot începe să ţipe.

Cele mai inteligente păsări - Ciorile

Deşi nu le privim cu foarte mult drag, mai ales pentru că nu sunt animale domestice, ci sunt păsări pe care le putem întâlni în oraş, ciorile sunt unele dintre cele mai inteligente specii. Raportul dintre dimensiunea corpului şi cea a creierului este similară cu cea de la maimuţe şi delfini.

Ciorile pot să-şi construiască unelte, să înţeleagă relaţia dintre cauză şi efect, să numere până la cinci şi să-şi amintească feţele oamenilor. Ciorile din Japonia au fost văzute că aruncă nuci pe şosea, pentru ca acestea să fie crăpate de maşinile care trec. De asemenea, o specie de ciori din Noua Caledonie şi-a construit cuţite din frunzte.

Cele mai inteligente păsări - Corbul

Sunt păsări la fel de nedreptăţite ca şi ciorile, poate şi pentru că au penajul negru şi nu sunt foarte frumoase. Cu toate acestea, corbii au o inteligenţă peste medie. De multe ori, păsările acestea vânează în perechi - una distrage prada, iar cealaltă fură oul. De asemenea, reuşesc să înţeleagă cauzalitatea şi să rezolve probleme.

Cele mai inteligente păsări - Ţicleanul

Sunt cunoscute pentru abilitatea de a-şi aminti lucruri despre mediul înconjurător şi să se orienteze în funcţie de ele. Ţicleanul Clark se pregăteşte pentru iarnă ascunzând peste 30.000 de seminţe. Păsările îşi amintesc unde sunt aproape toate seminţele. Practic, ţin minte aproximativ 15.000 de locuri unde au ascuns prada. Ţicleanul ştie să numere şi, de fiecare dată, va alege o grămadă de seminţe unde vede că sunt mai multe, chiar dacă diferenţele sunt minore şi nu pot fi observate decât la numărat.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările