Cele mai adânci temeri ale vânătorilor de fantome. Ce anume îi sperie cel mai tare: „Nu morţii sunt cei înfricoşători”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întrebaţi despre povesti de groază întâlnite în munca lor, cercetători ai fenomenelor paranormale şi vânători de fantome au făcut o dezvăluire neaşteptată: nu entităţile, spiritele sau demonii sunt cele care le provoacă cele mai adânci temeri.

David Schrader, un investigator american de top al fenomenelor paranormale, s-a confruntat cu entităţi întunecate, a ascultat vocile fantomelor şi a vizitat unele dintre cele mai bântuite locuri de pe pământ, scrie CNN. Dar el, ca şi alţi faimoşi vânători de apariţii fără trup, nu se teme cel mai tare de entităţi de pe lumea cealaltă şi spirite nevăzute care îşi fac simţită prezenţa în mod neaşteptat: oamenii vii sunt mult mai înfricoşători.

Cercetători ai paranormalului şi echipe care intervin în case chemaţi să alunge prezenţele rătăcite sunt cu toţii de acord, mai ales dacă ajung să aibă o reputaţie şi să fie recunoscuţi. De la atacuri din partea persoanelor cu tulburări psihice la infractori care jefuiesc şi agresează echipele de vânători de fantome în clădiri părăsite, pericolele mundane sunt omniprezente şi mult mai obişnuite într-un domeniu în care, în proporţie de 80%, nu se întâmplă mai nimic, întrucât, de multe ori, fenomenele se datorează doar construcţiilor proaste ale caselor.

Poate partea cea mai importantă a muncii lor are legătură cu rudele îndoliate care vor un semn de viaţă de la cei dispăruţi. Dar de serviciile lor beneficiază şi fantomele care de regulă vor să-şi spună povestea şi să fie auzite.

„Cele mai multe astfel de spirite au o poveste care trebuie spusă, ele revenind pentru că cei vii au uitat cu totul de ele”, spune Schrader, care aminteşte de cazul unei fantome care a bântuit o familie până când investigatorii i-au descoperit identitatea. Familia a pus un tablou al femeii decedate în casă, şi abia atunci fantoma s-a liniştit.

În mod surprinzător, pericolele care îi pândesc pe investigatori nu vin neapărat din partea unor spirite, ci rezultă din propriile acţiuni sau sunt stârnite de cele mai adânci temeri ale lor.

Cercetătorii fenomenelor paranormale au dezvăluit cele mai mari frici ale lor.

1. Oamenii

Jason Hawes, care realizează seria de televiziune „Ghost Nation”, a cercetat cazuri surprinse de camere precum apariţii gonind pe coridoare întunecate, obiecte mutate de forţe nevăzute şi atacuri ale unor entităţi asupra membrilor echipei. Instalator în timpul zilei, noaptea merge în case pentru a vedea dacă într-adevăr există activitate paranormală. El a intrat în domeniu după ce a început să vadă fantome în urma unei întâlniri cu o femeie practicantă Reiki.

El spune că cel mai tare îl sperie întâlnirea cu proprietarii caselor. „Nu ai cum să ştii cine se află în spatele uşii. Nu morţii mă înspăimântă, ci oamenii vii”.

El povesteşte o întâmplare cu o femeie în vârstă care a apelat la el pentru a cerceta prezenţa unor fantome. Aceasta a vorbit ce-a vorbit cu ei, ca apoi, scuzându-se, să spună că se duce în bucătărie să facă ceai.

 „Zece minute mai târziu a apărut cu o tigaie în mână convinsă că am intrat peste ea în casă”.

Odată un bărbat i-a dat cheile casei din care se mutase ca să o inspecteze. Nu se aşteptau să găsească pe nimeni înăuntru, dar într-o cameră au dat peste oameni ai străzii injectându-şi droguri. Evident, proprietarul nu ştia nimic de prezenţa lor.

În alte cazuri sunt chemaţi de oameni care spun că au văzut demoni sau au auzit vocile unor spirite. Se dovedeşte că aceştia suferă de tulburări psihice, un alt aspect mai înspăimântător decât ar fi fost nişte apariţii. 

Unele cazuri sunt însă chiar tulburătoare.

„Am mers în case unde am găsit oameni care suferiseră abuzuri sexuale sau erau în tot felul situaţii. Şi trebuie să fim mereu pe fază”.

2. Lucruri care te pot ucide în mod real

Elaine Davison, un cercetător al fenomenelor paranormale,  a scris un ghid al măsurilor de siguranţă de care trebuie să ţină cont oricine merge în case considerate bântuite.

Ea a devenit interesată de domeniu după ce o rudă demult decedată a venit la ea în nopţi succesive şi a sărutat-o pe obraz. Experienţa nu a lăsat-o înfricoşată. Ea consideră că are a se teme de lucruri mai mundane, dar care sunt un real pericol: mucegai negru, praf toxic, şobolani purtători ai unor boli. Toate acestea se regăsesc de multe ori în clădirile vechi şi locurile istorice.

Nu de puţine ori investigatorii sunt ucişi de fire de electricitate, după ce alunecă de acoperişuri îngheţate sau cad de la etaj în lipsa balustradelor. În general echipele subestimează pericolul care vine cu simplul mers prin întuneric şi în care fantomele nu au niciun rol.

3. Pierderea minţii

O poveste reală subliniază pericolele asupra minţii, nu doar asupra corpului.

Un băiat din Cottage City, Maryland a încercat să comunice cu mătuşa sa moartă folosind tablele Ouija. Lucruri stranii au început să se întâmple: obiecte mutate de forţe nevăzute şi sunete de zgârieturi pe pereţi. Până la urmă, băiatul devine stăpânit de un demon şi e nevoie de o echipă întreagă de exorcişti în frunte cu un preot dârz pentru a fi salvat.

„Ceri unui ceva să intre în tine, şi dai drumul unei cutii a Pandorei care se întoarce împotriva ta. Inviţi ceva să te folosească ca pe o marionetă. Nu m-aş expune niciodată la asta”, a spus Hawes.

4. Fuga e sănătoasă şi nu dă greş niciodată

Unii cercetători vorbesc despre spirite care nu se mulţumesc cu recunoaşterea existenţei lor, urmărind să-i chinuie cu orice preţ pe cei care le tulbură.

Glynn Washington, gazda unei emisiuni populare de radio, „Spooked”, a trăit pe pielea sa o astfel de experienţă: a crescut într-o familie bântuită de fantome, iar în adolescenţă a asistat la o exorcizare.

„Să nu crezi vreodată că vei deveni un erou. Nu o să se întâmple. Aşteaptă să se termine, ca spiritul, monstrul sau demonul să plece”, a spus el.

Chiar şi cei mai indrăzneţi investigatori ai paranormalului i-au ascultat sfatul.

Davison era cu o echipă la o casă din Oregon, unde mai mulţi oameni fuseseră ucişi. Într-o noapte un miros rânced tot dispărea şi revenea. Atunci unul dintre ei a pornit un dispozitiv electronic, „Spirit Box”, care scanează frecvenţele radio, dar şi un sunet sintetic caracteristic care le permite spiritelor să comunice. Echipa a întrebat ce entităţi sunt prezente cerându-le să spună ce vor. Nu au auzit nimic, dar reluând o transmisie a Cutiei Spiritelor au auzit distinct o voce ameninţătoare: „Ieşi afară!”

„În acel moment am spus cu toţii: Mulţumim, o să plecăm acum”, a povestit Davison.  Niciunul dintre ei nu a mai stat să se întrebe de unde vine vocea şi nici nu s-a mai întors ulterior acolo.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite