Cel mai negru scenariu: ce se întâmplă pe Pământ după dispariţia omului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă omenirea ar dispărea de pe Pământ, nu s-ar putea spune că e rău pentru planetă.
Dacă omenirea ar dispărea de pe Pământ, nu s-ar putea spune că e rău pentru planetă.

Te-ai gândit ce s-ar alege de Pământ dacă oamenii ar dispărea? Pentru cei care se gândesc şi la alte probleme dincolo de cărei maimuţe darwiniste îi rămâne contul actual de Facebook, există o explicaţie de aflat.

Impactul nostru asupra Pământului este incontestabil, dar cu siguranţă dacă am dispărea, cuvântul care ar defini Terra cel puţin o perioadă ar fi: haos. Pentru început, ne gândim la centralele electrice care ar rămâne fără combustibil, adică adio lumină şi orice dispozitiv pe bază de electricitate. Aşa ar fi posibil ca vieţuitoarele rămase în viaţă să poată scăpa cu uşurinţă, nemaifiind ţinute în ţarcuri împrejmuite cu garduri electrice, după cum arată ASAPscience în videoclipul publicat pe YouTube.

Asta înseamnă că peste un miliard de porci sau vaci şi peste 20 de miliarde de pui ar putea să evadeze pentru a găsi ceva de mâncare. Fără oameni, aceste animale fie vor muri de foame, fie legea junglei va face să fie mâncate de pisici sau câini. Ca într-un lanţ trofic, câinii şi pisicile vor fi la rândul lor mâncate de animale sălbatice precum coioţi, lupi sau tigri. Vestea “bună” e că măcar şobolanii şi gândacii care depind la fel de mult de noi vor avea un sfârşit rapid.

În ceea ce priveşte marile oraşe, fără electricitate străzile vor deveni râuri în oraşele cu hidrocentrale şi baraje sau vor fi acoperite de iarbă şi mai târziu de o întreagă pădure. În timpul acesta caselor le va fi suficientă o scânteie ca să ardă una după alta, iar în zonele rurale dacă nu vor veni incendiile de hac, termitele sigur o vor face. Tot ceea ce înseamnă metal, de la maşini la poduri sau alte clădiri, va începe să reacţioneze cu oxigenul şi umiditatea din aer şi se va degrada rapid.

Aproximativ la câteva sute de ani de la dispariţia omului, un lucru sigur va rămâne în urma oamenilor: gunoaiele, mai ales cele din plastic care, spre deosebire de metal, nu ruginesc sau se erodează atât de repede. Acelaşi lucru este valabil si pentru materialele radioactive.

Să privim însă şi partea pozitivă. Viitorii oameni de ştiinţă, care vor popula cumva planeta, vor afla de existenţa noastră în felul ăsta. Dincolo de pasiunea evidentă pentru plastic, extratereştii vor vedea şi cum am colonizat fiecare părticică din Pământ. Singura întrebare care le va rămâne va fi dacă eram aşa deştepţi, cum am dispărut aşa repede.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite