Cel mai greu sudoku din lume - numai geniile pot rezolva acest puzzle

Cel mai greu sudoku din lume - numai geniile pot rezolva acest puzzle

Jocurile de sudoku au fost inventate în 1979

Cel mai greu sudoku din lume a fost creat pentru matematicieni şi minţi luminate. Foarte puţine persoane ştiu să descopere secretele cifrelor din pătratele de pe hârtie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel mai greu sudoki din lume a fost creat de Arto Inkala, un matematician finlandez şi vrea să fie de nerezolvat pentru o minte obişnuită. Pe o scară a dificultăţii de la unu la cinci, acest puzzle ar fi 11, potrivit lui Inkala.

Inkala spune că cele mai dificile zone ale jocului de sudoku creat de el necesită anticiparea a 10 mişcări, cu permutări continue, pentru a elimina toate rutele posibile pentru cifre.

„E dificil să spui dacă e cel mai greu sudoku din lume, dar cred că dacă există ceva mai dificil, nu a fost descoperit încă“, a spus Inkala.

Cel mai greu sudoku din lume. Jocul, inventat în 1979

Potrivit finlandezului, cel mai greu sudoku din lume ar lua câteva luni pentru a fi rezolvat. Un cititor al ziarului „The Guardian“, David Rowe, care completează un sudoku în 25 de minute a renunţat după 30 de minute, spunând că puzzle-ul nu poate fi rezolvat doar cu ajutorul logicii.

Sudoku este un joc în pătrat, cu nouă căsuţe pe nouă căsuţe, divizate în tot atâtea pătrate identice. Fiecare rând, coloană sau regiune trebuie să conţină o cifră de la 1 la 9 doar o singură dată.

În 1782, matematicianul Leonhard Euler a inventat ceva asemănător jocului de sudoku de astăzi, dar originea modernă este în 1979, când Howard Garns, creează primul joc. 

Iată cum arată cel mai greu sudoku din lume. Nu vă recomandăm să căutaţi soluţia pe internet, deşi o veţi găsi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: