„Cea mai eficientă baterie din lume“, creată în Australia

„Cea mai eficientă baterie din lume“, creată în Australia

Maşinile electrice ar putea avea o autonomie mai mare cu o baterie litiu-sulf, conform australienilor.

Bateria poate menţine un smartphone încărcat pe o durată de cinci zile sau poate alimenta o maşină electrică pentru 1000 de kilometri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cercetătorii australieni de la Universitatea Monash din Melbourne spun că bateria creată de ei poate depăşi performanţele bateriilor tradiţionale de patru ori. Bateria este litiu-sulf, în loc de litiu-ion, elementele utilizate în mod obişnuit în bateriile folosite astăzi.

Bateria litiu-sulf ar putea menţine un telefon încărcat pe o durată de cinci zile, sau ar putea alimenta o maşină electrică pentru 1000km, conform cercetătorilor, care spun că se află ”pe punctul” de a comercializa bateria, pe care o laudă pentru beneficiile pe care le oferă în lupta împotriva schimbărilor climatice, menţionând că este o sursă de energie verde eficientă.

Bateriile litiu-sulf au fost considerate mult timp o alternativă la bateriile tradiţionale, litiu-ion, datorită densităţii energetice mai mari şi a abilităţii de a alimenta obiecte pe o durată mai lungă de timp, arată CNN, citat de Wall-Street.

Pentru a rezista unor sarcini mai mari, echipa australiană a reconfigurat designul catozilor de sulf ai bateriei, reuşind să menţină aceeaşi performanţă.

Cercetătorii cred că munca lor ”va revoluţiona piaţa auto din Australia şi va oferi tuturor australienilor o variantă energetică mai curată şi mai fiabilă”. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: