Ce s-ar întâmpla dacă o bombă nucleară ar lovi România

Ce s-ar întâmpla dacă o bombă nucleară ar lovi România

Foto: lumeatacuta.ro

În lumina celor mai recente evenimente, tensiunile dintre Statele Unite ale Americii şi Coreea de Nord au atins cote alarmante. Un război nuclear între cele două pare, cel puţin în acest moment, o posibilitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

O aplicaţie numită Nukemap îţi permite să  simulezi un atac nuclear şi să observi ce s-ar întâmpla în cazul acestuia. Pe scurt, alegi o suprafaţă, selectezi tipul de bombă şi modul de detonare (în aer sau la nivelul solului) şi laşi aplicaţia să-şi facă treaba. Ea îţi va arăta numărul de victime şi de răniţi şi zona care ar fi afectată de detonarea unui ICBM (rachetă balistică intercontinentală).

Ca un test, din curiozitate, am ales Bucureştiul ca ţintă pentru o bombă nucleară. Pentru această simulare, am folosit bomba Tsar, bombă cu hidrogen de 100 de megatone dezvoltată de URSS, cea mai puternică din istorie. La apăsarea unui buton, testul a pornit, iar rezultatele sunt cel puţin cutremurătoare. Am ataşat mai jos şi o poză cu scenariul ales şi cu concluzia sa.

Putem observa că radiaţiile rezultate în urma exploziei la sol a unei bombe cu hidrogen de 100 de megatone ar ajunge până la Stuttgart sau Strasbourg. Evident, totul depinde şi de direcţia vântului. Însă rezultatul în sine este unul dezastruos. Dacă vrei să testezi aplicaţia, o poţi face la acest link.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările