Cât va supravieţui maşina lui Elon Musk în spaţiu? Ce spun specialiştii despre radiaţiile cosmice şi asteroizi

Cât va supravieţui maşina lui Elon Musk în spaţiu? Ce spun specialiştii despre radiaţiile cosmice şi asteroizi

FOTO via SpaceX

Spaţiul cosmic este poate cel mai ostil mediu cunoscut omului. În fiecare secundă vehiculele de pe orbită sunt lovite de bucăţi mici de asteroizi sau de radiaţii solare sau cosmice extem de puternice. Învelişul acestora este construit special să le protejeze, însă acest lucru nu poate fi spus şi despre o maşină electrică gândită să te ducă până la serviciu şi înapoi acasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul dintre momentele critice în perspectiva supravieţuirii vehicului în spaţiu a trecut. Acesta a fost lansat cu succes pe orbita Pământului, unde a petrecut aproape cinci ore până a reuşit să scape de forţa gravitaţională a planetei noastre. Mai departe, Tesla Roadster şi Starman îşi continuă nestingheriţi călătoria prin spaţiul interplanetar, cel puţin până la primul obstacol.

Elon Musk s-a declarat entuziasmat de posibilitatea ca o maşină creată de el să orbiteze heliocentric (în jurul Soarelui) timp de un miliard de ani. Însă acest lucru poate părea ieşit din comun, chiar şi în eventualitatea în care pe toată durata acestei aventuri nu se întâlneşte cu absolut nici un obiect ceresc. Oamenii de ştiinţă au o teorie interesantă, după cum explică Livescience.com.

Se pare că, dacă printr-un miracol Tesla va supravieţui neatinsă pentru o perioadă îndelungată, în cele din urmă radiaţiile îi vor veni de hac. Materialul din care aceasta este construită nu e nicidecum proiectat să reziste la o asemenea încercare. Însă, revenind la subiect, nimeni nu se aşteaptă ca generaţiile viitoare de exploratori ai Căii Lactee să dea peste maşina lui Musk din greşeală, peste câteva mii sau zeci de mii de ani.

CITEŞTE ŞI:

Cele mai tari meme făcute de români cu ocazia lansării SpaceX Falcon Heavy. De la Florin Salam la traficul din Bucureşti

FOTO Tesla Roadster-ul lui Musk a ratat traiectoria către orbita lui Marte şi se îndreaptă spre Centura de Asteroizi

VIDEO Despre reuşită şi încredere. Undeva, în spaţiu, o maşină Tesla Roadster pluteşte spre infinit

VIDEO Momentul în care cele două propulsoare auxiliare Falcon 9 au aterizat în tandem la Cape Canaveral

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările