Carnea viitorului. Prima friptură de vită artificială a fost produsă în Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carnea viitorului este produsă în laborator nu mai vine de la abator. O firmă din Israel pretinde că a produs prima friptură de vită artificială. Fâşiile au fost crescute în laborator, din celule recoltate de la animale vii, fără a le face rău şi fără a polua mediul înconjurător.

„Această carne arată minunat şi are textura unei fripturi clasice”, spune Amir Ilan, bucătar-şef, potrivit digi24. Bucătarul a gătit această friptură, dar mai întâi a pregătit garniture şi sosurile.

Fâşiile de carne sunt de mărimea unui card şi au o grosime de doar 5 milimetri. În ciuda dimensiunilor reduse, o astfel de delicatesă are un preţ pe măsură - 50 de dolari fâşia.

Carnea artificială este obţinută din doar câteva celule extrase de la un animal viu, fără a-i provoca durere. Celulele sunt hrănite şi crescute pentru a produce ţesut muscular.

„Carnea este un ţesut complex. Această realizare include mai multe tipuri de celule, pe care le regăsim în diferite bucăţi de carne clasică, crescute împreună, independent de un animal, pentru a forma o structură 3D similară cărnii, dar folosindu-ne de metode mult mai sigure, sustenabile şi etice”, spune Didier Toubia, director executiv al Aleph Farms.

Cei care au gustat ceea ce ar putea fi carnea viitorului, spun că şi gustul este foarte apropiat de cel clasic. Şi dacă nu ar fi ştiut dinainte ce au la cină, probabil nici nu şi-ar fi dat seama că nu e vorba despre o friptură clasică.

Carnea artificială ar putea ajunge în galantare în 3-4 ani.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite