Capul unui lup uriaş de acum 40.000 de ani, descoperit intact în Siberia FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Capul unui lup din Era Glaciară, considerat a fi trofeul unui vânător, a fost descoperit în solul îngheţat din Siberia. Aceasta reprezintă o „descoperire unică a primelor rămăşiţe ale unui lup pleistocen, cu un ţesut conservat“, spun oamenii de ştiinţă.

Capul cu o lungime de 40 de centimetri a fost găsit de un localnic în vara anului 2018, în regiunea Iacutia din Siberia, şi are o vechime de peste 40.000 de ani, potrivit Siberian Times.  

Lupul are creierul şi colţii intacţi, la fel şi blana bogată, asemănătoare unui mamut, iar cercetătorii japonezi estimează că ajunsese la maturitate, având între 2 şi 4 ani în momentul morţii. 

Oamenii de ştiinţă de la Muzeul de Istorie Naturală din Suedia vor examina ADN-ul prădătorului din timpuri preistorice. 

Imagine indisponibilă

„Aceasta este o descoperire unică a primelor rămăşiţe ale unui lup din Pleistocen, cu un ţesut conservat. Le vom compara cu lupii de astăzi, pentru a înţelege modul în care a evoluat specia şi pentru a-i reconstrui aspectul", a declarat Albert Protopopov, de la Academia de Ştiinţe din Iacutia. 

Descoperirea uimitoare a fost anunţată în Tokyo, Japonia, în deschiderea unei expoziţii a rămăşiţelor unor fiare îngheţate, organizată de oameni de ştiinţă japonezi şi siberieni. 

Lupul este expus alături de un pui de leu de peşteră bine conservat. Puiul are aproximativ 40 de centimetri şi cântăreşte 800 de grame, cercetătorii fiind de părere că a murit la scurt timp după naştere. 

Imagine indisponibilă

„Muşchii, organele şi creierul sunt în stare bună. Vrem să le evaluăm trăsăturile fizice, comparându-le cu leii şi lupii de prezent“, a declarat Naoki Suzuki, profesor de paleontologie în Tokyo. 


Misterul unei specii dispărute acum 136.000 de ani: pasărea a renăscut

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite