Bijuteriile vechilor egipteni conţin şi elemente de origine extraterestră

Bijuteriile vechilor egipteni conţin şi elemente de origine extraterestră

Bijuteriile egiptenilor ascund secrete... spaţiale.

Faraonii nu s-au ferit să-şi arate bogăţia, mai ales prin bijuteriile cu care se îngropau. Mai nou, câţiva cercetători de la Universitatea din Manchester au aflat un fapt interesant despre podoabele lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

În anul 1911, a fost descoperită o perlă de fier într-un cimitir străvechi la Sud de Cairo. A fost datată ca fiind de acum peste 5.000 de ani şi s-a propus că artefactul este de origine extraterestră. A fost o teorie deloc de luat în calcul prea mult, la început, dar după ultimele cercetări desfăşurate în Anglia lucrurile au fost clarificate.

Cercetători de la Universitatea din Manchester au folosit un microscop electronic şi un scanner cu raze X, descoperind o mare cantitate de nichel, o trăsătură tipică meteoriţilor, fapt care a certificat originea extraterestră. Mai mult, aceiaşi cercetători au identificat o structură microscopică de cristal (model Widmanstätten), descoperită numai în meteoriţi, structură care s-a format prin răcire la o rată extrem de lentă în momentul formării sistemului nostru solar.

„Pentru vechii egipteni fierul nu era un produs banal, aşa cum este azi. Mai degrabă, era un element extrem de rar şi de preţuit, iar când mai şi cădea din cer, cu siguranţă că era privit ca un obiect cu proprietăţi magice“, a declarat Joyce Tyldesley, unul din cercetătorii implicaţi în studiul artefactului.

Articolul integral, cu alte detalii interesante despre această descoperire, este disponibil pe site-ul „Ştiinţă şi tehnică“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările