Autobuzul viitorului înlocuieşte motorina cu excrementele umane

Autobuzul viitorului înlocuieşte motorina cu excrementele umane

Autobuzul care foloseşte excremente umane

Primul autobuz care funcţionează cu ajutorul gazelor extrase din deşeurile casnice ale britanicilor va porni astăzi în prima cursă. Autobuzul a fost denumit „Poo Bus“, deoarece foloseşte resturile de la WC-urile britanicilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bio-Bus este alimentat de gaz metan extras din deşeurile menajere ale britanicilor, dar şi din canalizarea WC-urilor. Va fi operat de First West of England şi va merge în Bristol, pe o rută de 18 kilometri.

Autobuzul poate transporta 40 de persoane şi va face patru curse pe săptămână. Compania care-l operează vrea să vadă succesul acestora şi beneficiile pentru mediu, dar şi pentru economie şi ar putea introduce mai multe.

Prima oară când a fost testat în public, „Poo Bus“ a circulat între Bath şi Aeroportul din Bristol, dar a fost utilizat o singură dată prin centrul oraşului Bristol.

Potrivit companiei GENeco, cea care l-a construit, autobuzul care funcţionează cu excremente ar putea duce la o reducere a emisiilor cu 30%. El are o autonomie de 300 de kilometri. Un plin al rezervorului poate fi făcut cu deşeurile menajere şi de la toaletele a cinci persoane.

Autobuzul e una dintre lansările de anul acesta, când Bristol a fost desemnat Capitala Verde a Europei. Dar acest autobuz nu e primul din istorie.

În Suedia există 36.000 de camioane, 1.500 de autobuze şi 500 de autospeciale funcţionează pe gaz metan extras din deşeuri menajere. De asemenea, acum cinci ani Norvegia a introdus 80 de autobuze care folosesc deşeuri de la mâncare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările