Astronomii au detectat nişte semnale radio misteroase ce provin de la 11 miliarde de ani lumină de Pământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Semnalele au fost detectate de radio-telescopul CSIRO Parkes 64 FOTO NASA
Semnalele au fost detectate de radio-telescopul CSIRO Parkes 64 FOTO NASA

Astronomii de la Universitatea din Manchester au făcut o descoperire intrigantă. Aceştia au detectat nişte semnale radio misterioase, emanate de o sursă aflată la aproximativ 11 miliarde de ani lumină de Pământ, potrivit Geeky Gadgets.

Oamenii de ştiinţă nu au reuşit încă să determine originea acestor semnale şi nici destinaţia lor.
Deocamdată, cercetătorii susţin că semnalele detectate vin de la o distanţă atât de mare încât universul avea jumătate din vârsta pe care o are acum – aproximativ 11 miliarde de ani lumină de Pământ.

Mai mult, astronomii sunt de părere că semnalele vin de la un eveniment astrofizic foarte intens. Ei cred că aceste evenimente sunt asociate cu obiecte spaţiale relativiste, precum stelele neutron sau găurile negre.

Datele adunate până acum de cercetători sugerează că evenimentele astrofizice care eliberează o cantitate uriaşă de energie sau care au o masă foarte mare sunt punctele de plecatare ale undelor radio. Pulsaţiile durează numai câteva milisecunde şi au fost înregistrate cu ajutorul radio telescopului CSIRO Parkes 64, din Australia.

Vrem să discutăm cu voi, „Adevărul Tech“ este şi pe Facebook.

VIDEO O gaură neagră, surprinsă în timp ce se „hrănea“ dintr-o planetă

Astronomii de la Agenţia Spaţială Europeană au surprins o cum o gaură neagră se „hrăneşte“ dintr-o planetă de până la 30 de ori mai mare decât Jupiter, potrivit Slashgear.

Viteza de rotaţie a găurilor negre, calculată de oamenii de ştiinţă

Cercetătorii au făcut un pas important în descifrarea misterelor găurilor negre. Aceştia au reuşit, pentru prima dată, să calculeze viteza cu care se învârt găurile negre, potrivit SlashGear.

NASA a descoperit cea mai tânără gaură neagră din galaxia noastră

Cercetătorii NASA au observat, de curând, rămăşiţele distorsionate ale unei explozii de  supernovă. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că evenimentul a marcat naşterea unui găuri negre, potrivit site-ului CNet. Găurile negre apar atunci când o explozie supernova distruge o stea masivă.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite