Asteroidul interstelar cu formă alungită care ne vizitează Sistemul Solar ar putea avea un miez de gheaţă

Asteroidul interstelar cu formă alungită care ne vizitează Sistemul Solar ar putea avea un miez de gheaţă

Unul dintre obiectele care au stârnit imaginaţia oamenilor de ştiinţă în ultima vreme este asteroidul cu formă ciudată despre care se ştie că nu aparţine de Sistemul nostru Solar. El nu seamănă cu nici un obiect spaţial din cele care ne-au vizitat până acum.

Ştiri pe aceeaşi temă

Chiar dacă unii au îndrăznit chiar să speculeze că am avea de a face cu o navă extraterestră interstelară, este foarte posibil ca realitatea să fie ceva mai plictisitoare. Oamenii de ştiinţă au crezut iniţial că avem de a face cu un asteroid, însă Oumuamua, aşa cu a fost denumit obiectul, prezintă caracteristici de cometă.

Învelişul exterior al acestuia are rolul de a proteja miezul lui Oumuamua, despre care oamenii de ştiinţă spun că este unul de gheaţă. În general, gheaţa este prezentă doar la comete, nu şi la asteroizi, care sunt alctuiţi, în principal, din metal şi piatră. Oumuamua a fost studiat în ultimele luni cu ajutorul a două observatoare astronomice, localizate în Chile şi în Insulele Canare.

Chiar dacă mai erau multe lucruri de învăţat despre Oumuamua, acest lucru nu mai este posibil deoarece el este de dimensiuni reduse şi se îndepărtează din ce în ce mai mult de planeta noastră. Oumuamua a fost primul obiect de provenienţă interstelară care a vizitat vecinătatea Pământului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: