Arheologii au o explicaţie nouă pentru cum a murit faraonul Tutankhamon

Arheologii au o explicaţie nouă pentru cum a murit faraonul Tutankhamon

Tutankhamon n-a murit deloc în linişte şi pace.

Tutankhamon, unul dintre cei mai cunoscuţi faraoni pe care i-a avut Egiptul, a murit în urmă cu peste 3.000 de ani, dar misterul morţii sale nu a fost niciodată pe deplin elucidat. Asta până la ultimele cercetări care propun o explicaţie cel puţin bizară cu privire la acest caz.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi a murit în urmă cu mai bine de 3.300 de ani, misterele care înconjoară mumia faraonului adolescent Tutankhamon au stârnit imaginaţia multor cercetători, dar şi pe cea a opiniei publice. Noi dovezi cu privire la momentul morţii şi mai ales la ceea ce s-a întâmplat după aceea au fost adunate de o echipă de cercetători britanici, iar rezultatele au fost de-a dreptul şocante, notează „Ştiinţă şi Tehnică“.

Totul a plecat de la o însemnare a lui Howard Carter, arheologul care a descoperit mormântul intact al lui Tutankhamon în anul 1922, o însemnare pe care nu mulţi au luat-o în seamă. Acesta notase că trupul faraonului părea să fi fost ars şi asta după ce sarcofagul său fusese sigilat. Arheologul britanic Chris Naunton, director al Societăţii pentru Explorarea Egiptului, a redescoperit acest comentariu al lui Carter şi împreună cu egiptologul Robert Connolly de la Universitatea din Liverpool a analizat mostre din ţesutul şi oasele lui Tuthankamon.

„Faptul că trupul lui Tutankhamon a suferit o combustie spontană la scurt timp după înmormântare este un fapt total neaşteptat, o adevărată revelaţie. Pe de altă parte, ne confirmă faptul că procesul îmbălsămării sale a fost efectuat în mare grabă şi fără atenţia cuvenită unui faraon“, a spus Naunton.

Mai multe detalii despre cum a murit tânărul faraon al Egiptului sunt disponibile pe site-ul „Ştiinţă şi Tehnică“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările