„Apocalipsa se apropie sau nu“: Ghidul produselor esenţiale pentru supravieţuire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii vor trebui să înveţe să supravieţuiască FOTO AFP
Oamenii vor trebui să înveţe să supravieţuiască FOTO AFP

Susţinem că nu vine apocalipsa, iar mayaşii pur şi simplu au numărat până pe 21 decebrie 2012 şi s-au oprit. Dar asta nu ne împiedică să oferim sfaturi de supravieţuire în caz de Apocalipsă, dezastru natural sau orice alt eveniment de acest tip.

Mai jos, am strâns o parte din minimul pe care trebuie să-l aibă cineva în caz de sfârşit al lumii printr-o calamitate naturală. Ideal ar fi să ne gândim la orice soluţie pentru orice scenariu posibil, chiar dacă acest lucru înseamnă cutremur, inundaţie uriaşă sau probleme nucleare. Evident, în caz de cutremur sau inundaţie globală, dezastrul nuclear este asigurat.

Lista nu este completă, aşa că aşteptăm sugestiile voastre să vedem ce putem adăuga pe lista de supravieţuire. Noi ne-am gândit doar la ceea ce este strict necesar. Insistăm să spunem că în cazul unui dezastru, tehnologia poate fi aruncată sau păstrată doar ca şi chilipir. Un telefon, un laptop sau o tabletă ar fi pur şi simplu instrumente ale trecutului, deoarece în timp infrastructura ar fi distrusă.

În principiu, tot ce este mai jos poate fi folosit şi în caz de vreme normală şi temperaturi decente după 21 decembrie 2012. Sunt unelte de supravieţuire chiar şi pe Pământ, iar dacă vă doriţi o aventură în sălbăticie pentru o perioadă mai lungă, vă pot fi de folos. Dar atunci vă recomandăm şi telefonul sau tableta.

Iată mai jos lista de produse selectate: 

Kitul de apocalipsă

Cei de la Gerber au dus comerţul de Apocalipsă la un nou nivel. Ei au scos la 350 de dolari un kit pentru sfârşitul lumii în care avem: o machetă, un topor, o machetă Pro, un cuţit îndoit, un cuţit scurt, unul de vânătoare şi unul multifuncţional. Totul într-un singur set pe care să-l purtăm cu noi. Iar dacă nu iese cu Apocalipsa, va arăta bine la vânătoare.

Lanterne

Lanternele trebuie să fie mici, rezistente şi să poate să clipească în momentele în care avem nevoie de ele pentru a ne anunţa prezenţa.

Ghiozdan de urgenţă

Există şi un ghiozdan, numit „Wings of Life“, care costă doar 150 de dolari şi care conţine resurse necesare primelor zile de după orice eveniment apocaliptic. Oricum ar fi, mâncarea are termen de expirare cinci ani. Există resurse de hrană pentru trei zile, resurse de apă pentru trei zile, un poncho pentru orice vreme, o pătură termică, un kit de igienă, un kit de prim ajutor, un pix şi câteva foi, un fluier, un compas, o lupă, mănuşi de piele, mască , lanternă roşie, oglindă pentru semnale de la distanţă.

kit de apocalipsa

Briceaguri şi unelte pentru toate gusturile

Unelete multifuncţionale Swiss Army de la Victorinox sunt potrivite pentru astfel de momente, pentru că ne vor ajuta în multe situaţii întâlnite în natură. În plus, nu ocupă foarte mult spaţiu şi rezistă extrem de multă vreme ascuţite.

Cuţit de vânătoare

Potrivit pentru lupte corp la corp sau pentru jupuirea animalelor în caz de nevoie, cuţitul este un accesoriu care nu ar trebui să lipsească, mai ales că nu trece de 150 de lei ca preţ.

Sac de dormit

Sacul de dormit trebuie să fie extrem de călduros pentru a rezista noaptea. Altfel, am putea să degerăm în timpul nopţii, oriunde ne-am afla. Recomandăm cel mai călduros sac de dormit. Preţ? 700 de lei.

Arc de vânătoare

Devenim vânători sau vânat? Ideal ar fi să ştim să folosim uneltele la care ne-am priceput în trecut. Pentru vânatul de la distanţă, arcul este ideal, pentru că permite evitarea luptei corp la corp. Într-adevăr, unul profesionist costă 3.000 de lei, dar are până şi aparat de ochire, pentru a nu irosi timpul. Avantajul arcului în faţa pistoalelor este că muniţia se poate refolosi, după prinderea prăzii.

image

Paracord brăţară

Este o brăţară de paracord de 3,2 metri, foarte portabilă, care poate fi folosită în diverse situaţii de urgenţă

Aragaz portabil

Lumea nu s-a contaminat. Animalele mai există sau plantele încă mai sunt comestibile. Evident, trebuie să le dăm o aromă şi să le gătim. O perioadă, folositor ar fi şi un aragaz portabil, de mici dimensiuni. Asta dacă nu ştim să aprindem focul în natură sau pur şi simplu va ploua atât de mult încât ne va fi imposibil. Preţul? Doar 31 de dolari.

Mâncare pentru astronauţi

Se pune problema cât vom rezista fără mâncare. Supermarketurile vor exista o perioadă, dar nu ştim dacă mâncarea va fi contaminată. Astronauţii stau perioade destul de lungi mâncând cantităţi mici de alimente, de cele mai multe ori în forme condensate. Există site-uri specializate de unde astfel de mâncăruri pot fi cumpărate.

image

Purificator de apă

Să spunem că apa va fi contaminată sau pur şi simplu nu va mai exista apă curentă. Până la epuizarea resurselor din magazine, totul ar fi liniştit, dar urmează perioadă de după, când ne vom baza numai pe natură. Cu doar 11 dolari, putem sta liniştiţi şi să purificăm apa cu acest sistem de urgenţă.

Costum de protecţie

Costumul de protecţie oferit mai jos este unul care costă peste 350 de euro, dar asigură siguranţă în faţa tuturor chimicalelor cunoscute. Costumul se poate monta peste o mască de gaze, obligatorie în aceste situaţii şi are şi mănuşi pentru orice eventualitate. Este fabricat din trei straturi de polietilen şi poliamidă şi cu ajutorul tehnologiei de fabricaţie nu se poate rupăe atât de uşor.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite