100.000 de oameni vor să plece în călătoria sinucigaşă spre Marte. Un român de 55 de ani este printre favoriţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aici vor ajunge oamenii care ar urma să plece în 2022 FOTO NASA
Aici vor ajunge oamenii care ar urma să plece în 2022 FOTO NASA

100.000 de oameni s-au înscris deja în cursa pentru o călătorie fără întoarcere către planeta Marte, un pariu pe care şi-l asumă firma olandeză Mars One. Printre aplicanţi, pe locul al patrulea ca popularitate, rămâne un român.

Potrivit CNN, 100.000 de oameni au intrat deja în jocul care poate deveni extrem de serios, plătind o taxă care diferă de la o naţiune la alta, cuprinsă între 7 şi uneori 38 de dolari (taxa pentru americani). Proiectul Mars One vrea să fie primul bastion al colonizării planetei Marte şi prima etapă va fi în anul 2022. Cu toate acestea, olandezii de la Mars One nu au început cu adevărat finanţarea, ei sperând să realizeze un reality show care să fie cumpărat de televiziuni.

Potrivit lui Bas Landsdorp, cofondatorul Mars One, există oricum foarte mulţi oameni care încă îşi cizelează video-urile prin care vor să se înscrie. Pe lângă taxa pe care trebuie să o plătim, trebuie să înregistrăm un video în care să vorbim despre motivaţia noastră de a merge pe planeta Roşie.

Cu toate că 100.000 de oameni au plătit taxa de înscriere, bazată pe produsul intern brut al ţărilor din care provin, banii strânşi sunt foarte puţini, faţă de obiectivul final. Mars One ar avea nevoie de 6 miliarde de dolari pentru prima misiune, cea care va duce primii oameni pe Marte.

Mars One va selecta anul acesta 40 de viitori astronauţi, iar patru dintre ei vor pleca pe marte în septembrie 2022 (amartizarea în aprilie 2023). Doi ani mai târziu, Mars One doreşte să mai trimită patru persoane. Niciunul nu se va mai întoarce pe Pământ.

Dacă proiectul va fi dus la capăt, cei care vor fi selectaţi anul acesta vor trece prin opt ani de antrenament. Cei selectaţi vor construi taberele de pe Marte şi vor începe să fabrice oxigen pentru a rezista pe planeta Roşie. "Vom crea o atmosferă care seamănă cu atmosfera de pe Pământ. Practic, teraformăm habitatul. Dar acest lucru nu se poate întâmpla decât în sute de ani", a declarat Landsdorp. Una dintre marile probleme va fi nivelul radiaţilor. Cei care vor ajunge pe Marte vor avea un risc de a face cancer mai mare decât pe Terra.

Românul Vasile Sofroni de 55 de ani este cel mai popular conaţional. Este pe locul 4 în clasamentul popularităţii, deşi nu înţelegem de ce. Are 1.000.000 de voturi şi este depăşit de un filipiney, un chinez şi o femeie din Statele Unite ale Americii.

<b><i><a href="http://adevarul.ro/continut/stiri/mars-one" target="_blank">Toate detaliile despre proiectul Mars One pe adevarul.ro</a></i></b>

<b></b>

Știință



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite