Zuckerberg: „Un telefon Facebook nu ar avea rost”

Zuckerberg: „Un telefon Facebook nu ar avea rost”

HTC ChaCha este primul telefon care a avut integrat un buton fizic de Facebook FOTO: Mediafax

Zvonurile conform cărora Facebook va lansa un telefon al companiei, împreună cu HTC anul viitor, au fost infirmate de către Mark Zuckerberg la prezentarea rezultatelor financiare ale companiei. 

Ştiri pe aceeaşi temă

Informaţiile au apărut miercuri de la „Bloomberg”, care cita surse anonime care spuneau că Facebook lucrează cu HTC pentru anul 2013. Cu toate acestea, Mark Zuckerberg şi-a permis un moment de sinceritate şi a infirmat destul de clar aceste zvonuri.

„Să construim noi un telefon întreg nu ar avea foarte mult rost”, a declarat fondatorul reţelei. Există posibilitatea ca Mark Zuckerberg să fi fost pur şi simplu prudent, deoarece rezultatele financiare ale companiei nu au fost uimitoare, iar analiştii au fost dezamăgiţi. Confirmarea unui telefon nu ar fi făcut un bine companiei, mai ales că nu există o piaţă pe care poate să intre sau cu care se poate compara.

În trecut, HTC a mai realizat dispozitive dedicate pentru Facebook, dar nu un întreg telefon. Gadgeturi ca HTC ChaCha au avut un buton de Facebook pe tastatura fizică. De asemenea, HTC Salsa a fost un telefon cu o integrare destul de puternică pentru reţeaua socială. Cu toate acestea, în condiţiile în care smartphone-urile de astăzi funcţionează cu ecran tactil şi pe aplicaţii, Facebook-ul este la o atingere distanţă.

De asemenea, odată cu lansarea noului sistem de operare mobil de la Apple, iOS 6, distribuirea fişierelor pe Facebook va fi mult mai uşoară. Aşadar, un telefon dedicat, cu brandul Facebook, ar fi o opţiune cel puţin ciudată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările