Numărul utilizatorilor YouTube a ajuns la un sfert din populaţia planetei

Numărul utilizatorilor YouTube a ajuns la un sfert din populaţia planetei

FOTO Arhiva

YouTube susţine că mai mult de 1,8 miliarde de utilizatori se conectează la platformă în fiecare lună, pentru a se uita la videoclipuri. Acest număr reprezintă aproximativ un sfert din populaţia totală a planetei, de 7,6 miliarde de oameni, asta în cazul în care fiecare un cont ar aparţine unei singure persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cifra reprezintă oameni care s-au înregistrat şi şi-au folosit contul pe platformă. Este o creştere cu 20% faţă de anul trecut, când YouTube a raportat un număr de 1.5 miliarde de utilizatori conectaţi în fiecare lună,  pe când în 2013 numărul era de aproximativ 1 miliard, conform Quartz.

Youtube a dat publicităţii aceste cifre la evenimentul anual Brandcast, care a avut loc vineri. 

Compania-mamă Google este cea mai mare platformă publicitară din lume, cu încasări din reclame care ajung la o treime din totalul sumelor încasate în publicitatea digitală. 

Emarketer estimează că Youtube deţine aproximativ 11% din aceste venituri.

Succesul nu a venit fără un preţ, însă. YouTube a avut dificultăţi în monitorizarea clipurilor încărcate pe platforma sa şi anul trecut platforma a fost criticat pentru că discursurile de ură şi conţinutul extremist a fost finanţat indirect de anumite mărci, fără voia lor. 

De asemenea, compania a mustrat vedete YouTube, printre care şi Logan Paul pentru conţinut neadecvat.

Luna trecută, o utilizatoare YouTube nemulţumită a deschis focul asupra sediului companiei, unul din motive fiind şi felul în care firma îşi plăteşte creatorii de conţinut.
 
citeste totul despre: