Un influencer a fost condamnat la trei ani de închisoare în Egipt pentru dansurile făcute pe TikTok

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Instagram / Manar Samy
Foto: Instagram / Manar Samy

Este cel de-al şaselea astfel de caz în ultima săptămână, rezultat în urma unor videoclipuri de pe reţeaua de socializare în Egipt, toate persoanele arestate fiind femei tinere.

Miercuri, un tribunal din Egipt a condamnat la închisoarea cea de-a şasea femeie într-o săptămână pe motiv că videoclipurile postate de aceasta pe TikTok, în care cântă şi dansează ”incitează la desfrâu”, conform unei surse judiciare.

Manar Samy a fost condamnată la 3 ani de închisoare datorită conţinutului postat pe reţeaua de socializare, după ce a fost arestată luna trecută în urma unor acuzaţii de ”incitare la desfrâu, imoralitate şi agitarea instinctelor”. Procurorii au concluzionat că videoclipurile postate de ea ”aduc ofensă decenţei publice” şi sunt publicate ”cu scopul de a comite prostituţie”.

Verdictul poate fi atacat şi include şi o amendă de aproape 20.000 de dolari pentru tânără, căreia i s-a fixat o cauţiune de 1250 de dolari. Avocatul fetei, Hani Basyoni, a vorbit cu AFP şi a menţionat că ”a fost plătită cauţiunea, însă eliberarea ei ar putea fi amânată până luni, după terminarea sărbătorii Eid al-Adha”.

Alte cinci fete au primit condamnări de doi ani de închisoare

În urmă cu câteva zile un alt tribunal din Egipt a condamnat alte cinci influenceriţe la doi ani de închisoare pentru conţinutul lor de pe TikTok. Videoclipurile lor nu includ niciun fel de conţinut diferit faţă de altele extrem de populare în restul lumii, fiind alcătuite în mare parte din dansuri şi playback.

Arestarea influenceriţelor a relansat o dezbatere în ţara musulmană despre drepturile individuale ale fiecărei persoane şi în ce constau ”normele sociale”, arată DailyMail. Nu este însă o acţiune neobişnuită în Egipt, acolo unde tinerele dansatoare sau cântăreţe au fost constant ţintele unor acuze pe social media în ultimii ani, conform cărora postările lor ar fi prea sugestive.

În ultimii ani, Egiptul a impus un control strict al internetului, dând legi care permit autorităţilor să blocheze anumite site-uri care sunt considerate un pericol pentru securitatea naţională şi să monitorizeze conturile de social media care au mai mult de 5000 de urmăritori.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite