Raport: reclamele video pe Facebook au succes. Creştere fulminantă de la an la an

Raport: reclamele video pe Facebook au succes. Creştere fulminantă de la an la an

Video-urile de pe Facebook au mai mare succes decât se credea FOTO Reuters

Facebook a lansat de la începutul acestui an videoclipurile care pornesc automat, atât pe mobil, cât şi pe calculator. Se pare că decizia lui Zuckerberg a fost inspirată - videoclipurile sunt din ce în ce mai urmărite pe reţeaua socială.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit ultimului raport Adobe Intelligence, companiile care postează video-uri direct în Facebook au văzut o creştere cu 58% a interacţiunii cu acestea din partea utilizatorilor. Măsurătorile au fost făcute în ultimele trei luni.

Faţă de acum un an, interacţiunea cu videoclipurile puse de branduri a crescut cu 785% în ultimul an.

Raportul Adobe a agregat datele a 5.000 de clienţi şi s-a uitat la 260 de miliarde de impresii de pe reţelele scoiale. Rata de click pe Facebook este cu 160% mai mare faţă de trimestrul trecut. De asemenea, un sfert dintre videoclipurile urmărite pe Facebook sunt vineri. Tot în ultima zi a săptămânii de muncă există un procent de 15,7% din impresii.

Cât de bine merge publicitatea pe Facebook? De la un trimestru la altul, rata de creştere este de 48% pe click-urile pe publicitate şi de 70% faţă de anul trecut.

Există cu 16% mai multe comentarii şi share-uri faţă de anul trecut şi o creştere de 40% de la un trimestru la altul.

Raportul poate fi citit mai jos în variantă completă. 

Adobe Q1 2014 Social Intelligence Report

Care sunt posturile cele mai performante?

Interacţiunile cu videoclipurile au crescut cu 25% faţă de anul trecut şi 58% de la un trimestru la altul, iar postările cu linkuri au un număr de interacţiuni cu 77% mai mare faţă de anul trecut.

Potrivit Adobe Intelligence, postările bazate doar pe text, fără imagine sau video, au din ce în ce mai puţine interacţiuni din partea utilizatorilor.

Raportul arată că, în medie, site-urile de media şi de entertainment primesc 7,9% din traficul total de pe reţelele sociale. Traficul social către magazinele online a crescut cu 25% de la an la an. Facebook produce 75% din traficul către site-urile de retail. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările