Instagram publică poate cea mai bună imagine care descrie generaţia tânără

Instagram publică poate cea mai bună imagine care descrie generaţia tânără

instagram e acum o reţea socială de peste 500 milioane utilizatori. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Instagram e una dintre reţelele sociale de mare succes. Pentru a-şi sărbători noile milioane de utilizatori, compania publică un infografic interesant.

Ştiri pe aceeaşi temă

În primăvara lui 2012, Facebook a cumpărat cu aproximativ un miliard de dolari (bani şi acţiuni) Instagram. Acum, Mark Zuckerberg a anunţat două numere interesante pentru această platformă: are aproximativ 500 de milioane de dolari dintre care 300 de milioane sunt activi zilnic. Acesta din urmă e interesant, deoarece reţeaua demonstrează astfel o popularitate foarte mare, comparativ cu ale competitorilor (deşi nu sunt mulţi). 

Dintre utilizatorii Instagram, doar 100 de milioane sunt din Statele Unite ale Americii, locul din care a pornit, scrie Playtech. În 2012, reprezentanţi ai Facebook au spus că au achiziţionat aplicaţia pentru a oferi utilizatorilor săi cea mai bună experienţă foto. De atunci, Instagram a ajuns pe Android, şi-a schimbat designul şi logul, a introdus platformă de advertising, videoclipuri şi mai are aplicaţii terţe, cea mai populară fiind Boomerang. 

Şi acum ajungem la imaginea de care spuneam în titlu. În cifre, utilizatorii de pe Instagram publică 95 de milioane de imagini în medie pe zi şi apreciază 4,3 miliarde de imagini şi videoclipuri zilnic. Într-un infografic special pentru noua bornă atinsă, Instagram prezintă şi alte statistici interesante, cum ar fi unde sunt populare conturile de frizer, câţi oameni apreciază conţinut cu eticheta #love sau unde sunt iubiţi câinii Golden Retriever. Ţinând cont că Instagram e utilizat de foarte mulţi tineri, cu iPhone sau Android, poţi vedea în câteva statistici de ce anume e preocupată această generaţie şi ce poze îi plac, care îi „fură“ ochii.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: