Motive pentru a renunţa la contul de Facebook în 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facebook este în momentul de faţă cea mai mare reţea de socializare de pe mapamond, cei înregistraţi fiind persoane de toate vârstele, de la copii de câţiva ani la persoane care au trecut de 100 de ani.

Tabloidul „Huffington Post” a adus în atenţie publică un număr de argumente care susţin ideea renunţării la conturile de Facebook în 2014. Ideile forţă care susţin această punct de vedere au la bază diferite motive, de la supravegherea la care suntem supuşi, în mod voit sau fără a şti, până la sugestia că postările de pe Facebook ne pot discredita prin conţinutul lor.  

1.Oamenii nu sunt interesaţi să-ţi urmărească programul zilnic

În sprijinul acestui argument este adusă informaţia potrivit căreia Twitter este mult mai eficient şi scurt în mesaje, iar pe Instagram pot fi încărcate mai bine pozele.

2.Este foarte greu să ai o parte privată pe Facebook

Mulţi nu au bine realizate setările de confidenţialitatea ceea ce duce la împărţirea unor informaţi nedorite cu persoane aproape necunoscute.

3.Părinţii îţi pot supraveghea toate mişcările, iar uneori pot pune poze cu tine de care nu eşti chiar aşa de mulţumit

Numărul persoanelor de vârsta a doua şi a treia este din ce în ce mai mare pe reţeaua de socializare. Părinţii şi rudele pot urmări conversaţiile publice realizate cu prietenii, dar mai ales „excesele” de care nu vrei să ştie aceştia.

4.Facebook are înregistrate şi date care nu au fost publicate

Potrivit Huffington Post, reţeaua de socializare are soft care permite şi înregistrarea în baza de date a lucrurilor care au fost scrise, dar fără a fi publicate.

5.Sugestiile pentru viitorii prieteni pot fi persoane pe care nu i-ai văzut niciodată

Algoritmul Facebook în ceea ce priveşte sugestiile de prieteni îţi poate propune persoane pe care nu le ştii aproape deloc, dar care au doar un anumit set de preferinţe asemenător cu al tău.

6.Numărul prietenilor adevăraţi pe care îl ai în listă este foarte mic

Din mii de prieteni doar foarte puţini pot fi consideraţi cu adevărat prieteni în viaţa reală.

7.Nu vrei să ştii „dramele” celor din listă în urma despărţirii de persoanele iubite

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite