ISIS caută adepţi pe TikTok. Zeci de conturi distribuiau propaganda grupării teroriste

ISIS caută adepţi pe TikTok. Zeci de conturi distribuiau propaganda grupării teroriste

FOTO via Getty Images North America

Statul Islamic încearcă să folosesacă platforma socială utilizată de un număr din ce în ce mai mare de adolescenţi ca unealtă de recrutare a adepţilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agenţia de monitorizare a reţelelor sociale Storyful a identificat recent aproximativ 24 de conturi de TikTok care distribuiau conţinut legat de gruparea teroristă, conform Wall Street Journal. Toate conturile au fost şterse imediat după descoperirea lor.

Postările acestora aveau intenţia clară de a recruta adepţi ai grupării, lăudând activităţile acesteia. Ele conţineau imnuri ale Statului Islamic şi imagini ale unor membri ISIS şi ale corpurilor neînsufleţite ale victimelor lor.

Nu este încă cert cât de mare este prezenţa grupării pe reţeaua de socializare, însă propaganda teroristă nu este o problemă nouă pentru reţele sociale. Facebook şi Google împart o bază de date cu imagini cunoscute care promovează terorismul, acestea fiind şterse automat atunci când sunt detectate de algoritmii celor doi giganţi.

În septembrie, Facebook a anunţat că a şters peste 26 de milioane de fragmente de propagandă teroristă de pe site-ul său, în decursul ultimilor doi ani.

Din fericire, se pare că videoclipurile identificate pe TikTok nu au fost urmărite de foarte mulţi utilizatori, cele mai populare conturi adunând în jur de 1000 de urmăritori. Videoclipurile de pe TikTok circulă în mare parte datorită algoritmului de recomandare al reţelei sociale şi nu este clar în acest moment dacă propaganda Statului Islamic era promovată sau nu de acest algoritm.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: