Iran interzice Instagram pe motiv că nu ţine cont de securitatea utilizatorilor. Cum se vede însă ţara pe Instagram

Iran interzice Instagram pe motiv că nu ţine cont de securitatea utilizatorilor. Cum se vede însă ţara pe Instagram

Instagram, cea mai populară reţea pentru fotografii, e interzisă în Iran. FOTO Adevărul

Unul dintre cele mai populare servicii ale Facebook a fost interzis în Iran pe motiv. Motivul invocat de o curte de justiţie e lipsa de securitate utilizatorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Al Jazeera, o agenţie de presă iraniană informează cu privire la interzicerea Instagram în această ţară. Curtea de justiţie care a hotărât acest lucru invocă lipsa de securitate a datelor utilizatorilor. Totuşi, Instagram se alătură unei liste mai lungi de reţele şi site-uri interzise în Iran, printre care se numără Facebook, YouTube şi WhatsApp.

Potrivit Associated Press, oamenii puteau accesa Instagram chiar şi după aparenta interzicere. Iar oameni ca preşedintele Hassan Rouhani şi liderul suprem Ayatollah Ali Khamenei folosesc astfel de produse occidentale pentru a-şi promova mesajele. „Ar trebui să folosim lumea digitală ca pe o oportunitate. De ce suntem atât de rigizi? De ce nu avem încredere în tinerii noştri?“, a afirmat în urmă cu o săptămână Rouhani.

Totuşi, cu Instagram interzisă sau nu, un fotograf din Iran a creat un adevărat jurnal în imagini cu oamenii acestei ţări. El se numeşte Khashayar Sharifaee şi „Time“ i-a luat un interviu cu privire la munca sa. El n-avea telefon la început, dar încărca pozele realizate cu camera de pe un computer. Apoi, a fotografiat cu un iPod, dar susţine că nu contează pentru el dispzoitivul, ci e o unealtă care îl ajută să îşi exprime gândurile şi să arate lumii latura socială a ţării sale.

Instagram e cea mai uşoară şi mai convenabilă cale de a suprinde viaţa de zi cu zi. Folosesc reţeaua socială pentru a interacţiona cu oamenii“, susţine fotograful. Una dintre cele mai bine primite fotografii ale sale a fost una cu bunica sa, dar una memorabilă a rămas cea realizată cu un copil la o piscină. „(Despre poza cu copilul de la o piscină din Teheran) smartphone-ul şi Instagram m-au ajutat să păstrez acel moment şi să-l împărtăşesc cu lumea“.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările